Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuosprendį turėjęs paskelbti Apeliacinis teismas nutarė dar kartą apklausti Gintarą Petriką

Penktadienį nuosprendį buvusio EBSW grupės prezidento Gintaro Petriko byloje turėjęs paskelbti Lietuvos apeliacinis teismas nutarė dar kartą jį apklausti.
Gintaras Petrikas
Gintaras Petrikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LApT teisėjų kolegija nutarė atnaujinti bylos nagrinėjimą ir įrodymų tyrimą - tokiu būdu esą siekiama atsakyti į visus apeliaciniame skunde kilusius klausimus ir išsiaiškinti kai kurias aplinkybes.

LApT nagrinėja skundą dėl 2009-ųjų Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo G.Petrikas buvo nuteistas septyneriems metams nelaisvės dėl 24 mln. litų bendrovei Investicinė Kauno holdingo kompanija indėlininkų patikėto turto iššvaistymo.

Pasak apeliacinės instancijos teismo, sprendimui atnaujinti įrodymų tyrimuą įtakos turėjo ir nuteistojo paskutinė kalba, pasakyta teisme, todėl yra reikalinga dar kartą jį apklausti.

"Kiek supratome, čia yra būtent G.Petriko kaltės buvimo ar nebuvo klausimo, t.y. nebuvimo klausimo, problema. Apeliantas G.Petrikas nuo pat baudžiamojo persekiojimo pirmosios dienos tai akcentavo. Tai buvo akcentuojama ir pirmosios instancijos teisme, ir apeliaciniame teisme, ir baigiamajame žodyje. Taigi procesas nebaigtas", - žurnalistams sakė nuteistojo advokatas Vytautas Sviderskis.

Kitas posėdis, anot gynėjo, yra numatytas spalio 14 dieną.

Vilniaus apygardos teismas pernai vasarį G.Petrikui skyrė penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę dėl turto iššvaistymo 1995 metais, kai jis buvo Lietuvos valstybinio komercinio banko tarybos pirmininku bei asociacijos "Grupė Rytai, Baltijos šalys, Vakarai" (EBSW) prezidentu.

Į bausmių laiką įskaičiuotas ankstesnis suėmimo terminas, bausmė kiek sutrumpinta ir pritaikius amnestiją.

1997 metais iš Lietuvos pabėgęs G.Petrikas svetima pavarde gyveno JAV , vertėsi akinių nuo saulės prekyba. Lietuvos prašymu jį sulaikė JAV Federalinių tyrimų biuro pareigūnai, į Lietuvą jis pargabentas 2007 metų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius