Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuosprendis bokso legendos žudikui

Jonavos santechnikas Arvydas Bartosevičius pripažintas kaltu dėl bokso legendos Ričardo Tamulio nužudymo, tačiau teisėjams jo poelgis nepasirodė toks žiaurus kaip prokurorams.
Vieno garsiausių Lietuvos boksininkų nužudymu kaltinamas jos svečias Arvydas Bartosevičius savo kaltės nepripažįsta.
Arvydas Bartosevičius / LŽ nuotr.
Temos: 1 Nuosprendis

Vakar Kauno apygardos teismas skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę itin žiauriu vieno garsiausių Lietuvos boksininkų R.Tamulio nužudymu kaltintam buvusiam jo kaimynui A.Bartosevičiui. Prokurorų įsitikinimu, savo žūties valandą bokso legenda buvo bejėgiškos būklės, todėl prašyta įkalinti kaltinamąjį 15 metų.

Tačiau bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkas Jurgis Kiškis citavo ekspertų išvadą, kad velionio kraujyje aptikta tik 1,88 promilės alkoholio (vidutinis girtumo laipsnis) – vadinasi, jis galėjo priešintis. Be to, niekas negirdėjo nei R.Tamulio pagalbos šauksmo, nei prašymo pasigailėti, todėl jo išmetimo iš aštunto aukšto balkono negalima laikyti ir nužudymu itin žiauriai. Tačiau velionio našlei priteistas jos prašytas moralinis 50 tūkst. atlygis. Dukrai – 20 tūkstančių.

„Kas iš to?“ – po nuosprendžio teigė Elena Tamulienė, turėdama galvoje ir tai, kad vyro nesugrąžinsi, ir tai, kad nuteistasis neturi jokio turto.

R.Tamulis žuvo likus keliems mėnesiams iki 70–mečio – 2008–ųjų balandžio 20–ąją. Paskutinį savo gyvenimo vakarą jis leido su 44 metų A.Bartosevičiumi viename Jonavos Pentagono (taip dėl prastos reputacijos vadinamas šis devyniaaukštis) bute. Kas tada įvyko, žino tik 53 metų buto šeimininkė ir A.Bartosevičius. Pastarasis dievagojosi, kad R.Tamulis iškrito iš balkono pats – kai neblaivus sėdėdamas ant spintelės, neatsargiai persisvėrė. Tuo metu jis buvo grįžęs į kambarį. Neva į balkoną juodu buvo išėję surūkyti „taikos pypkės“ po dar vieno kivirčo dėl krepšinio.

Tačiau buto šeimininkė tvirtino mačiusi, kaip R.Tamulį iš balkono išmetė A.Bartosevičius. Neva dar girdėjusi, kaip laikydamas auką už kojų jis klausė: „Ar dabar tave išmesti, ar dar palaukti?“

Anot Jonavos teisėsaugininkų, tą patį liudytoja pasakojo ir tą vakarą, kai jai buvo nustatytas sunkus girtumas (3,83 prom.). (A.Bartosevičiui – vidutinis (1,76 prom.) Vėliau ji savo parodymus buvo pakeitusi. Teigė, kad bijodama A.Bartosevičiaus. Tačiau policijai iškėlus liudytojai bylą dėl melagingų parodymų, ji vėl grįžo prie ankstesnių.

Ekspertai taip pat konstatavo, kad iškristi pačiam per 1,1 metro aukščio balkono atraminę sienelę, jeigu ji įrengta laikantis statybos taisyklių, neįmanoma. Be to, balkone, iš kurio iškrito R.Tamulis, rasta tik viena, o ne dvi, kaip teigė kaltinamasis, spintelės. Ant rastosios net neįmanoma prisėsti.

Kaltinamojo advokatė, prašydama jį išteisinti, teigė, kad kiti ekspertai A.Bartosevičiaus nagų nuokarpose nerado R.Tamulio drabužių mikropluoštų. „Kaip teisiamasis galėjo jį išmesti, neprisiliesdamas rankomis?!“ – klausė ji.

Rengiantis skelbti nuosprendį, savo parodymų atsisakė ir įslaptintas liudytojas – su A.Bartosevičiumi po šio sulaikymo vienoje kameroje sėdėjęs septynis kartus teistas jonavietis. Šis teigė davęs parodymus, neva A.Bartosevičius jam prisipažinęs išmetęs R.Tamulį, nugirdytas bylą tyrusios pareigūnės. Tačiau prokuroro įsitikinu, tai tebuvo jonaviečio, pasiųsto už grotų dar 14 metų, kerštas, nes ir jo bylą tyrė ta pati pareigūnė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius