-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotolinė Laimutės Stankūnaitės apklausa – neviešame teismo posėdyje

Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis Drąsiaus Kedžio galimų bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą, trečiadienį nuotoliniu būdu, surengus vaizdo konferenciją, ketina apklausti nukentėjusiąją byloje Laimutę Stankūnaitę.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trijų teisėjų kolegija patenkino L.Stankūnaitės advokato prašymą apklausą surengti ne viešame teismo posėdyje. Prašymas buvo motyvuojaas tuo, kad gali būti paskleistos žinios apie privatų asmens gyvenimą, be to, ji yra valstybės saugoma liudytoja.

Teismo salėje dar prieš posėdį buvo įjungtas televizoriaus ekranas, techninis darbuotojas ruošė aparatūrą.

Posėdyje ketinta apklausti liudytojus, tačiau policijai jų surasti nepavyko, dauguma jų yra išvažiavę dirbti ir gyventi užsienyje.

Teismas liudyti kvietė ir buvusį teisėjos Neringos Venckienės sutuoktinį, advokatą Aidą Venckų. Jis pranešė, kad tuo metu, kai vyks posėdis, yra užsiėmęs klientų bylose.

Apklausti A.Venckų paprašė nužudyto teisėjo Jono Furmanavičiaus artimiesiems atstovaujantis advokatas. Jo manymu, reiktų išsiaiškinti, kodėl kilus vadinamajam pedofilijos skandalui iš pradžių buvo kreiptasi į žurnalistus, o ne į teisėsaugos pareigūnus.

Kauniečiai R. Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami kurstę padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – D.Kedį raginę 2009 metų rudenį nužudyti J.Furmanavičių, Violetą Naruševičienę, L.Stankūnaitę ir Andrių Ūsą. Jie kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D. Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų. Anot prokuratūros, R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

„Kaltinimus laikau daugiau nei absurdiškais“, – teismui yra sakiusi E.Barauskaitė. R.Ivanauskas teisme taip pat neigė kurstęs draugą žudyti ir padėjęs išbandyti ginklą.

R.Ivanauskui ir jo gyvenimo draugei E.Barauskaitei – aukų artimieji teisme pateikė civilinius ieškinius, bendra jų suma siekia beveik 1,5 mln. litų.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune važiuojantis į darbą J.Furmanavičius nušautas iš viso aštuoniais šūviais, automobiliui užblokavus kelią. V.Naruševičienė nužudyta tą patį rytą savo namų tarpduryje šešiais-septyniais šūviais.

Visus minėtus asmenis D.Kedys kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Tačiau dėl pedofilijos teistas vienintelis A.Ūsas, jį teismas visiškai išteisino. 2010 metų balandį prie Kauno marių negyvas rastas D.Kedys, tų pačių metų birželį – A.Ūsas.

D.Kedys buvo tuometinės Kauno apygardos teismo teisėjos N.Venckienės brolis. Į Seimą išrinkta N.Venckienė pasislėpė nuo pareigūnų, kai sulaukė teisėsaugos įtarimų, įtariama, kad šiuo metu ji yra Jungtinėse Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius