-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusikaltėlių tarpusavio linčas

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai tieigiama, kad rugsėjo 6-osios rytą šiaulietis, atėjęs į Radviliškio g. esantį savo garažą, rado išdaužtą langelio stiklą, išlaužtas garažo duris, o viduje nebebuvo įvairių spalvoto metalo detalių, laidų, dyzelino.
Temos: 1 Šiauliai

Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, Šiaulių miesto policijos pareigūnai vienoje miesto metalo supirktuvėje rado dalį pavogtųjų daiktų. Pavyko nustatyti, kad juos automobiliu BMW–320 čia atgabeno 24 metų R. S. Tai šiaulietis, kuris pažintį su policijos pareigūnais pradėjo nuo 2004 metų, kai sėdo už automobilio vairo, nors teisės vairuoti dar nebuvo įgijęs. Kai ją įgijo, buvo labai nepavyzdingas eismo dalyvis – nuolat pažeidinėjo kelių eismo taisykles, ypač mėgo greitį, o 2005 m. bandė pasivažinėti apsvaigęs nuo alkoholio. Kadangi vaikinas skiriamų baudų mokėti nesiteikė, tad jos buvo pakeistos administraciniu areštu. Tad šiemet pusmetį jis praleido areštinėje ir tik rugpjūčio pabaigoje atgavo laisvę.

Sulaikytasis R. S. dievagojosi, kad jis nieko nevogęs, tik įvykdęs savo pažįstamų prašymą nuvežti daiktus į jų nurodytą vietą. Buvo nustatyti dar keturi į šią istoriją įsipainioję asmenys: už vagystes ne kartą teisti 24 metų R. K., 27 metų M. M., 30 metų V. S. ir dvidešimtmetis M. O., šiuo metu laukiantis teismo už praėjusiais metais įvykdytą žmogžudystę.

Šalia vairuotojo sėdėjo kitas užpuolikas – M. O. Apžiūrėdami jį, policijos pareigūnai rado folijos paketėlį su baltais milteliais, kurie įtariami esantys narkotinė medžiaga.

Netrukus du įtariamieji R. K. ir M. M. buvo suimti. Likusieji du, V. S. ir M. O., pajutę policijos pareigūnų alsavimą į pakaušį, pradėjo panikuoti. Rugsėjo 20–osios rytą jie paskambino R. S. ir pakvietė į vieną Bačiūnų g. esantį namą pasikalbėti. Kai atvykėlis peržengė namo slenkstį, durys buvo užrakintos ir abu vyrai ėmė jį vanoti pagaliu už tai, kad šis juos „pridavęs“ policijai. Iš jo buvo pareikalauta automobilio BMW–320, kuriuo šis atvažiavo į susitikimą, raktelių. Po to R. S. buvo įsodintas į šį automobilį ir vežiotas po miestą. Sėbrai, pamatę, kad jis turi naują mobilųjį telefoną, atėmė jį ir už 100 litų užstatė viename Šiaulių lombarde. Tada nelaimėlis buvo atvežtas atgal į Bačiūnų g. esantį namą, surištas ir paliktas, o plėšikai su iš jo pagrobtu automobiliu kažkur išvažiavo. Kitos dienos rytą vaikinui pavyko išsilaisvinti ir jis, pasičiupęs taksi, nuvažiavo pas savo seserį, gyvenančią Radviliškio rajone. Išvydusi kraujuose pasruvusį brolį, moteris iškvietė medikus, kurie nukentėjusįjį dėl patirtų sužalojimų paguldė į ligoninę. Apie įvykį tuoj pat buvo informuota Radviliškio r. ir Šiaulių miesto policija.

Tą pačią dieną Šiaulių apskrities VPK patruliai Serbentų gatvėje pastebėjo ir sustabdė pagrobtąjį automobilį. Jį vairavo vienas užpuolikų – V. S. Jis buvo visiškai girtas. Alkoholio matuoklis parodė 3,17 promilių girtumą. Vyrui tokio girtumo sėsti už vairo – ne naujiena. Apsvaigęs nuo alkoholio jis nuo 1997 m. sulaikomas jau šeštą kartą. Nors teisė vairuoti jam ir atimta, tačiau V. S. tai ignoruoja ir važinėja toliau.

Šalia vairuotojo sėdėjo kitas užpuolikas – M. O. Apžiūrėdami jį, policijos pareigūnai rado folijos paketėlį su baltais milteliais, kurie įtariami esantys narkotinė medžiaga.

Abu sulaikytieji dėl įtarimo padarius vagystę iš garažo Radviliškio gatvėje, įvykdžius savo sėbro apiplėšimą, o  M. O. ir dėl  neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis uždaryti į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius