Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusikaltę tauragiškiai bus teisiami Norvegijoje

Praėjusią savaitę Tauragės rajono apylinkės prokuratūroje lankėsi grupė teisėsaugininkų iš Norvegijos: prokuroras, tyrėja ir du advokatai kartu su vietos pareigūnais dalyvavo teisme apklausiant trylika liudytojų didelės apimties byloje, kurioje prekyba žmonėmis bei kitais nusikaltimais Norvegijoje kaltinami du Lietuvos piliečiai.
Norvegija, Oslas
Norvegija / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešime, šiomis Tauragės ir Šilutės rajonų gyventojų apklausomis buvo baigtas vykdyti pernai Tauragės rajono apylinkės prokuratūroje iš Hordalando (Norvegija) prokuratūros gautas didelės apimties teisinės pagalbos prašymas.

2009 m. rudenį Norvegijos mieste Bergene buvo sulaikyti trys nepilnamečiai iš Lietuvos, įtariant juos vagystėmis iš parduotuvių. Vietos policijai pradėjus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad juos kartu su grupe kitų nepilnamečių bei suaugusiųjų į Norvegiją iš Lietuvos atgabeno du tauragiškiai. Jie smurtu ir grasinimais, pasinaudodami sunkia situacija, vertė vaikus, dauguma kurių – tauragiškiai, vogti iš prekybos centrų, o pavogtus daiktus atiduoti jiems.

2010 m. kovo mėn. Bergeno policija sulaikė vieną iš įtariamųjų – trisdešimtmetį tauragiškį S. Š. Šiuo metu jis yra suimtas ir laikomas Bergeno kalėjime. Tų pačių metų gruodį Lenkijoje pagal norvegų teisinės pagalbos prašymą buvo sulaikytas ir jo bendras, 25 m. Tauragės gyventojas V. L. Artimiausiu metu jis bus perduotas Norvegijai. Jiems pareikšti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis ir bendrininkavimo, vykdant stambaus masto vagystes. Pagal Norvegijos įstatymus už tai tauragiškiams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Vykdant minėtą Hordalando prokuratūros teisinės pagalbos prašymą, iš viso Tauragės rajono prokurorai vieni bei kartu su kolegomis iš Norvegijos apklausė per 20 asmenų ir atliko daug kitų procesinių veiksmų, užtikrinusių sėkmingą šio didelės apimties tyrimo baigtį.

Byla buvo plačiai nušviesta Norvegijos žiniasklaidos, o sėkmingu teisinės pagalbos prašymo įvykdymu susidomėję Bergeno televizijos žurnalistai praėjusią savaitę lankėsi Tauragėje ir kalbino šio rajono vyriausiąjį prokurorą Gražvydą Žebelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius