-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusišalino vadinamąją „mailiaus“ bylą turėjusi nagrinėti teisėja

Ketvirtadienį Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėja Regina Gudienė nusišalino nuo vadinamosios „mailiaus“ baudžiamosios bylos nagrinėjimo.
Tarp kaltinamųjų šioje byloje yra ir mokslų daktaras, buvęs Lietuvos ambasadorius Kazachstane ir Lietuvos taupomojo banko vadovas R.Visokavičius (viduryje).
Tarp kaltinamųjų šioje byloje yra ir mokslų daktaras, buvęs Lietuvos ambasadorius Kazachstane ir Lietuvos taupomojo banko vadovas R.Visokavičius (viduryje). / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo atstovas spaudai, teisėjai nušalinimą trečiadienį vykusiame teismo posėdyje buvo pareiškęs Generalinės prokuratūros prokuroras.

Teisėja šioje baudžiamojoje byloje liepos mėnesį buvo priėmusi nutartį bylą grąžinti prokurorui, nes, jos nuomone, kaltinamiesiems suformuluoti kaltinimai nėra pakankamai aiškūs, kaltinamasis aktas turi esminių loginių ir teisinių prieštaravimų, techninių klaidų, o tai trukdo bylą nagrinėti teisme. Generalinei prokuratūrai apskundus šią nutartį, ji Vilniaus apygardos teismo buvo panaikinta ir ši byla grąžinta Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui spręsti klausimą dėl bylos perdavimo nagrinėti teisiamajame posėdyje.

Teisėja mano, kad proceso dalyviams pagrįstai kyla abejonės dėl jos nešališkumo nagrinėjant šią baudžiamąją bylą, nes ji buvo išsakiusi savo nuomonę dėl kaltinimų. Siekiant, kad nebūtų pažeistos Baudžiamojo proceso kodekso įtvirtintos asmenų teisės į nešališką teismą, teisėja R.Gudienė nusišalino nuo šios bylos nagrinėjimo.

Šį nusišalinimą patvirtino Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius