Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nustatyti Kaune narkotikų prekyba galimai užsiėmę asmenys: vyras tiekė, o mergina platino

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais, į teismą perdavė bylą dėl dviejų Kauno miesto gyventojų, kurie įtariami psichotropinės medžiagos – amfetamino, platinimu.
Kaune platinti narkotikai
Kaune platinti narkotikai / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Santakos PK pareigūnai, gavę informacijos apie galimai Kauno mieste platinamas narkotines medžiagas, nustatė 1992 m. gimusią moterį, kuri galimai vykdė amfetamino platinimą. Taip pat nustatytas 30-ties metų vyriškis, kuris psichotropines medžiagas galimai tiekė minėtai merginai.

Kauno apskrities VPK nuotr./Kaune platinti narkotikai
Kauno apskrities VPK nuotr./Kaune platinti narkotikai

Pareigūnai, atlikę eilę ikiteisminio tyrimo veiksmų, gavo duomenų apie įvyksiantį narkotinių medžiagų pardavimą bei jų gabenimą. Dar vasarą, birželio mėnesį, Kauno Tilžės gatvėje sustabdytame 38-erių metų kauniečio vairuojamame automobilyje apžiūros metu rasti paketai su galimai psichotropine bei augalinės kilmės narkotine medžiaga. Vairuotojas sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Tą pačią dieną apie 15.20 val. Kulvos gatvėje Kaune buvo sustabdytas ir minėtos merginos automobilis. Apžiūros metu rasti trys plastikiniai paketai su galimai psichotropine medžiaga. Policijos pareigūnai sulaikė ir 30-metį kaunietį, kuris merginai galimai perdavė psichotropinės medžiagas. Šio vyro bute pareigūnai rado galimai psichotropinių medžiagų. Sulaikytam vyrui ir merginai pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, jog 1992 m. gimusi mergina po pirmojo sulaikymo ir toliau tęsė disponavimą psichotropinėmis medžiagomis. Liepos 3 d. policijos pareigūnams Baltijos gatvėje Kaune patikrinus merginos rankinę, buvo rasti du maišeliai su galimai psichotropine narkotine medžiaga. Jai tuomet pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato didžiausią galimą bausmę – laisvės atėmimą iki 8 metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius