Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteista 30-metė kaunietė: iš darbovietės kasos ėmė pinigus už neva pirkėjų grąžinamas prekes

Už jai patikėto turto pasisavinimą, 30 metų Kauno rajono gyventojai Vitalijai Kunickaitei Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai vasario 14 dieną priimtu nuosprendžiu skyrė 1700 eurų baudą. Taip pat iš V.Kunickaitės priteista beveik 7500 eurų turtinė žala, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas.
Eurai
Kasininkė/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Kunickaitė nuteista už tai, kad dirbdama parduotuvėje pardavėja (Kauno rajone), būdama materialiai atsakinga už jai patikėtą turtą, laikotarpyje nuo 2021 metų balandžio 12 dienos iki 2021 metų rugsėjo 5 dienos darbo metu vidinėje sistemoje atlikdama realybės neatitinkančią prekių grąžinimo operaciją, melagingai patvirtino, kad parduotuvėje apsipirkusiems asmenims grąžino įvairias pinigų sumas, kurias iš parduotuvės kasos pasiėmė sau, tokiu būdu pasisavindama įmonei priklausantį turtą – 7488,93 euro.

V.Kunickaitė savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, kad parduotuvės kasoje būdavo trūkumai – 20, 30, 200 eurų, galimai dėl to, kad kasininkė padavė pirkėjui per daug pinigų. Tada darydavo fiktyvų grąžinimą ir balansas išsilygindavo.

Kasininkė apie tai žinodavo. Iš pertekliaus kasoje buvo dengiamas loterijos bilietų trūkumas. Turėjo finansinių sunkumų, todėl pradėjo piktnaudžiauti fiktyviais prekių grąžinimais.

Parduotuvių apsaugos vadovas patvirtino, kad parduotuvės direktorė pastebėjo, jog yra gaunamos prekės nedideliais kiekiais, jos yra užpajamuotos, tačiau parduotuvė tokiais kiekiais prekių negauna, dėl ko kilo įtarimų, kad prekės buvo vagiamos.

Iš vaizdo įrašų ir pastebėjo, kad kasininkė V.Kunickaitė daro fiktyvius prekių grąžinimus, nesant šalia pirkėjo ir prekių. Po to V.Kunickaitė paimdavo pinigus iš kasos ir juos pasisavindavo.

Taip pat pastebėjo, kad V.Kunickaitė renka kasos kvitus, kurie turėjo būti atiduoti pirkėjui, ir vakare daro fiktyvius prekių grąžinimus nesant pirkėjo ir prekių.

Kaltinamoji nuskenuodavo prekes, tačiau neįdėdavo pinigų į kasą, o prekes vėliau išnešdavo į automobilių stovėjimo aikštelę ir perduodavo vyrui.

Skiriant bausmę V.Kunickaitei, teismas atsižvelgė į tai, kad ji padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą, neteista, administracine tvarka nebausta, nedirba.

„Atsižvelgiant į nurodytų aplinkybių visumą, siekiant įgyvendinti bausmės paskirtį, įvertinant tai, kad bausmės tikslai yra ne tik nubausti nusikalstamą veiką padariusį asmenį, atimti ir apriboti galimybę daryti naujas nusikalstamas veikas, bet ir paveikti jį, kad atlikęs bausmę laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų, užtikrinant teisingumo principo įgyvendinimą“, – skirdamas bausmę motyvavo teismas.

V.Kunickaitei skirta galutinė 1700 eurų bauda, ją sumokant per 1 metų laikotarpį.

Civilinis ieškinys tenkintas visiškai, iš V.Kunickaitės priteisiant 7488,93 euro turtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius