Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteista dvi moteris pražudžiusios avarijos kaltininkė: 4 metai kalėjimo su bausmės vykdymo atidėjimu

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis Kauno rajone dviejų moterų gyvybes nusinešusios avarijos kaltininkei Indrai Mačiulienei. Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio, nesuvaldžius automobilio, žuvo du žmonės, ji nuteista 4 metų nelaisvės bausme. Nukentėjusieji tikino, kad nuteistoji jų nė vieno neatsiprašė.
Indra Mačiulienė teisme
Indra Mačiulienė teisme / 15min.lt koliažas

Teismas nusprendė I.Mačiulienei skirti 4 metų nelaisvės bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Civiliniai ieškiniai tenkinti iš dalies: iš viso 9 nukentėjusiesiems iš jos priteista 105 tūkst. eurų.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Indra Mačiulienė teisme
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Indra Mačiulienė teisme

Pakalbinti nukentėjusieji tikino, kad viso teisminio proceso metu I.Mačiulienė jų neatsiprašė. Tai teismas verdiktu ją įpareigojo padaryti – per 3 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

Visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį ji privalės dirbti, neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ir atlyginti bent dalį neturtinės žalos visiems nukentėjusiesiems.

I.Mačiulienei taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis specialiąja teise vairuoti transporto priemonę 2,5 metų, terminą skaičiuojant nuo nuosprendžio paskelbimo dienos.

1978 m. gimusi kaunietė I.Mačiulienė nuteista už tai, kad 2018 metų lapkritį Kauno rajono Margininkų kaime, kelyje Vaišvydava–Piliuona–Pakuonis–Pabališkiai, vairuodama automobilį „Opel Meriva“ pažeidė Kelių eismo taisykles.

Kaltinamoji nesuvaldė transporto priemonės, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su tiesiai važiavusiu automobiliu „Škoda Octavia“. Smūgio kaktomuša būta tokio stipraus, kad variklis nuskriejo į miško tankmę. „Opel“ spidometras sustojęs ties 110 km/val. greičio padala. Jau tuomet spėta, kad „Opel“ vairuotoja I.Mačiulienė galėjo nepastebėti kelio vingio ir išvažiuoti priešpriešiais.

Per susidūrimą vietoje žuvo 1968 m. gimusi „Škoda Octavia“ vairuotoja D. J. A. bei ant galinės sėdynės sėdėjusi 1974 m. gimusi keleivė A. E., o dvi kitos keleivės (viena gimusi 1999 metais (V.Ž.), kita – 1991-aisiais (U.I)) buvo sužeistos. Jų gyvybei negrėsė pavojus. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti nesunkus bei nežymus sveikatos sutrikdymai.

Pati I.Mačiulienė iškelta iš automobilio sąmoninga.

Prokuratūra yra skelbusi, kad kaltinamoji teisme neprisipažino padariusi nusikalstamą veiką. Apskritai, teisminio bylos nagrinėjimo metu kaltinamoji atsisakė duoti parodymus.

I.Mačiulienei kaltinimai buvo pateikti dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, jeigu dėl to žuvo žmogus. Už tai grėsė laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Žuvusiųjų artimieji buvo pateikę ieškinius neturtinei žalai atlyginti daugiau nei už 150 tūkst. eurų bei turtinei – maždaug už 13 tūkst. eurų.

Šiandienis nuosprendis dar neįsiteisėjęs, per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius