-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuteista naujagimę itin žiauriai nužudžiusi pora

Klaipėdos apygardos teismas už bejėgiškos būklės mažamečio asmens nesunkų sveikatos sutrikdymą ir itin žiaurių nužudymą 14 metų laisvės atėmimu nuteisė naujagimės 23 metų motiną.
Sugyventiniai teisme dangstė savo veidus.
Sugyventiniai nuteisti už kūdikio nužudymą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr

Už nusikaltimus nuteistas ir nužudytos mažametės motinos keturis kartus teistas 23 metų sugyventinis. Jam skirta 16 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią, subendrinus su ankstesniu teismo nuosprendžiu paskirta ir neatlikta bausme, paskirta galutinė 17 metų laisvės atėmimo bausmė ir 625 Lt bauda, skiriant bausmę atlikti pataisos namuose.

Vaiko motina teisme kalta visiškai prisipažino. Kaltinamasis savo kaltės nepripažino ir teigė, kad visus sužalojimus mažametei padarė jo sugyventinė, nors ikiteisminio tyrimo metu jis davė prieštaringus parodymus.

Teisėjų kolegija, kaltinamiesiems skirdama griežtas laisvės atėmimo bausmes, nuosprendyje konstatavo, kad kaltinamųjų kaltė įrodyta iš dalies jų pačių parodymais, liudytojų parodymais, specialistų išvadomis ir kitais įrodymais.

Kaltinamieji padarė labai sunkų ir apysunkį nusikaltimus – itin žiauriai sužalojo ir nužudė naujagimę mergaitę dėl to, kad ji blogai prižiūrima verkė ir trukdė miegoti. Abiejų kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę pasunkino tai, kad jie veikė bendrininkų grupe, būdami apsvaigę nuo alkoholio ir tai neabejotinai turėjo įtakos nusikaltimų padarymui.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per 20 dienų paduodant skundą per Klaipėdos apygardos teismą.

15min.lt. rašė apie praėjusių metų gegužės 20 d. įvykius uostamiestyje, Mokyklos gatvės bendrabutyje.

Tuomet medikams paskambinusi Gintarė Pliuškienė ėmė pasakoti, kad maitinama užspringo jos dviejų mėnesių neturinti dukrytė Gabija. Atvykę greitosios pagalbos medikai mergaitę jau rado mirusią. Ant mergytės kūnelio buvo matyti kraujosruvos. Anot Gintarės kaimynų, pati mergaitės mama nelaimės dieną buvo gerokai išgėrusi.

Teismo medicinos ekspertų išvados parodė, kad mergaitė buvo nuolatos mušama. Jai buvo sutrenktos smegenys, sulaužyti šonkauliai. Nurodyta, kad mergaitei ne kartą buvo suduota per galvą, ji nuolat mušta, trankyta, purtyta. Kaltinamajame akte nurodoma, kad vaikas buvo numestas ant žemės, daužytas į stalą, muštas susuktu frotiniu rankšluosčiu.

Teisme G.Pliuškienė pasakojo, kad mergaitės ji nelaukė. Pašlijus santykiams su sutuoktiniu ji net manė vos gimus kūdikiui jo atsisakyti ir palikti „Gyvybės langelyje“. Pati senelių auginta jauna mama pasakojo, kad tik susipažinusi su ne kartą teistu Dominyku Jurgučiu nusprendė pasilikti vaikelį. Tačiau neslėpė, kad apsispręsti padėjo ir motinystės išmokos.

Lemtingosios dienos išvakarėse pora girtuokliavo nuo pat ryto. Gintarė neslėpė – mažylė buvo palikta viena kambaryje. Kai vakare jie grįžo į kambarį, nepamaitinta ir nepakeistomis sauskelnėmis palikta mergaitė verkė. Kantrybės pritrūkęs sugyventinis spyrė į vežimėlį. Mergaitei suduota kumščiu per veidelį, krūtinę. „Jis man pasakė, kad neturi kantrybės auginti svetimo vaiko“, – tada teigė Gintarė.

Gegužės 19-osios vakarą ji iškėlė mergaitę iš vežimo ir sviedė į lovą. Kūdikio galva atsitrenkė į lovagalį. Mergytė nesiliovė verkusi, tada motina ją dar trenkė į stalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius