-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteista Portugalijos pilietė, neteisėtai gabenusi žmones per valstybės sieną

Panevėžio apylinkės teismas nuteisė 39 metų Portugalijos pilietę Suse Paula Miranda Da Silva Fernandes, kuri neteisėtai per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabeno 15 nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturinčių užsieniečių. Jai skirta galutinė 5 500 Eur bauda bei 7 000 Eur automobilio vertės pinigų sumos konfiskavimas.
Sulaikytas Estijoje gyvenantis vyras iš Latvijos vežęs 5 sirus
Nelegalūs migrantai (asociatyvi nuotr.) / Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Bylos duomenimis, šių metų rugpjūtį moters vairuojamas Latvijoje nuomotas automobilis kirto valstybės sieną Pasvalio rajone, kur buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų. Devynių vietų automobilyje „Renault Trafic“ buvo vežama penkiolika Afganistano Islamo Respublikos piliečių – vaikai, moterys, vyrai nuo 7 iki 37 metų, – vieni salone, kiti bagažinėje.

Bylos medžiagoje teigiama, kad nuteistoji gyveno Jungtinėje Karalystėje, kur buvo paskelbusi teikianti pavėžėjimo paslaugas. Nepažįstamo, internetu paslaugą užsakiusio vyro prašymu, moteris atvyko į Latviją, kur jai buvo siunčiami nurodymai paimti nelegalius migrantus iš Latvijos ir per Lietuvą nuvežti į Lenkiją.

Teisme liudijusių nelegalių migrantų parodymais, jie iš Baltarusijos keletą dienų keliavo mišku, brisdami ar plaukdami parūpinta valtimi per upę pateko į Latvijos teritoriją, kur juos atvyko paimti nuteistoji. Kelionės tikslas buvo nuvykti į Vokietiją.

„Teismas, įvertinęs byloje ištirtų įrodymų visumą, sprendžia, jog Suse Paula Miranda Da Silva Fernandes kaltę pagrindžiančių įrodymų yra surinkta pakankamai. Nuteistoji teismo posėdžio metu savo kaltę pripažino visiškai paaiškindama, jog žmones vežė, nes norėjo padėti, kad tai buvo klaida. Įvertinus ir tas aplinkybes, jog moteris anksčiau neteista, nereguliariai dirba, augina vieną nepilnametį vaiką, jai skirtina sankcijoje numatyta švelniausia bausmės rūšis – bauda“, – sakė bylą nagrinėjęs Biržų rūmų teisėjas Vaidotas Narvidas.

Teismo sprendimu nuteistajai skirta bauda, kurios dydis artimas įstatyme numatytam minimaliam dydžiui – 165 MGL (8250 Eur). Kadangi baudžiamoji byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, kaltinamajai bausmė mažinama vienu trečdaliu, o į bausmės laiką įskaitant laikinajame sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką – 25 dienas ir laikant, kad 50 MGL (2500 Eur) dydžio baudą ji yra sumokėjusi, nuteistoji turės sumokėti likusią 3 000 Eur baudos dalį.

Nuteistajai Suse Paula Miranda Da Silva Fernandes taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – automobilio „Renault Trafic“ vertę atitinkančios dalies pinigų sumos – 7000 Eur konfiskavimas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius