-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteista su baltarusiais susidėjusi lietuvių grupelė – susimokės daugiau nei 200 tūkst. eurų

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Kauno apygardos teismas lapkričio 20 dieną paskelbtu nuosprendžiu dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis kaltais pripažino 7 lietuvius. Kaltinamieji, susidėję su baltarusiais, gabeno cigaretes, kurių bendra vertė siekė net apie 217 tūkst. eurų.
Kontrabanda iš Baltarusijos
Kontrabanda iš Baltarusijos / Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, remiantis bylos duomenimis, kaltinamieji Edvinas Šačkus ir Darijušas Zacharevičius veikė bendrininkų grupėje kartu su Baltarusijoje veikusiais nenustatytais asmenimis.

E.Šačkus, veikdamas kaip organizatorius, laikotarpyje iki 2019 m. birželio 1 d. kartu su kitais kaltinamaisiais suplanavo iš Baltarusijos į Lietuvą per valstybės sieną geležinkelio transportu, išvengiant muitinės kontrolės, gabenti kontrabandines cigaretes, jas paslepiant krovinyje.

Baltarusijoje veikę bendrininkai pasirūpino cigarečių priedangos krovinio – 3 vagonų skaldos – įgijimu ir cigarečių paslėpimu viename iš jų bei gabenimo dokumentų sutvarkymu.

Sulaikė kontrabandos perdavimo metu

E.Šačkus kartu su D.Zacharevičiumi nuolat derindami savo veiksmus, pasirūpino kontrabandinių cigarečių gabenimu geležinkelio transportu per valstybės sieną, paslepiant jas krovinyje, bei jų iškrovimo vieta Lietuvoje.

Kaltinamieji Andrejus Gražulas, Marekas Subočas, Slavomiras Tervidas, ir Tadeušas Filipovičius buvo atsakingi už prekių iškrovimą iš vagono ir perdavimą M.Subočui tolesniam gabenimui.

Visą laiką D.Zacharevičius atliko aplinkos stebėjimą kartu su organizatoriumi E.Šačkumi ir Jonu Romeika.

Kai M.Subočas atvyko į iš anksto sutartą vietą perduoti automobilį su neteisėtu kroviniu J.Romeikai, jie visi buvo sulaikyti Kauno policijos pareigūnų.

Automobilyje buvo aptikti Baltarusijos banderolėmis paženklinti 40 tūkst. 70 vnt. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 25 tūkst. 656 vnt. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“.

Pareikalavo daug tyrėjų pastangų

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Pasak prokuroro D.Simonavičiaus, tyrimas pareikalavo daug tyrėjų pastangų bei laiko, kol buvo surinkti įrodymai ne tik kriminalistikos metodais, tačiau ir analizuojant didelį kiekį dokumentų, susijusių su muitinės procedūrų įforminimu, krovinio gabenimo paslaugų privalomu įforminimu, priedangos įmonių veiklos aplinkybėmis.

Susimokės virš 202 tūkst. eurų

Teismas E.Šačkų ir D.Zacharevičių pripažino kaltais dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir kontrabandos gabenimo, veikiant bendrininkų grupėje.

Likę kaltinamieji nuteisti dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Jiems bendra paskirtų baudų suma siekia apie 202 tūkst. 500 eurų.

Be to, teismas konfiskavo nusikalstamai veikai daryti panaudotus du kaltinamųjų lengvuosius automobilius bei visiems kaltinamiesiems priteisė sumokėti konfiskuotinų dar trijų automobilių vertę atitinkančią pinigų sumą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius