Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas bedarbę apgavęs sukčius

Kauno miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, liepos 7 d. priėmė nuosprendį, kuriuo anksčiau teistas M.G. pripažintas kaltu dėl sukčiavimo.
sukciai
Sukčiai dažnai išvilioja pinigus iš darbo ieškančių žmonių. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaltinamasis M.G. 2011 metų pradžioje įdėjo skelbimą į laikraštį, kad ieškomas žmogus aplinkai tvarkyti.

Į šį M.G. skelbimą atsiliepė V.V. Paskambinusiai moteriai M.G. prisistatė kaip bendrovės „V“ vadovas ir pažadėjo ją įdarbinti. Bendraudamas su paskambinusia moterimi M.G. paprašė jos asmens duomenų, kuriuos vėliau panaudojo prisiregistruojant prie greitas paskolas suteikiančios bendrovės sistemos ir pateikė melagingas žinias, kad jis yra V.V.

Bendrovei, kuri teikia greitas paskolas, pareikalavus pervesti 0,01 Lt registracijos mokestį, M.G. paskambino V.V. ir nurodė iš savo asmeninės sąskaitos į bendrovės sąskaitą pervesti 0,01 Lt registracijos mokestį, sakydamas, kad tokiu būdu reikia patvirtinti jos asmenybę.

Kai moteris pervedė 1 cento registracijos mokestį, kaltinamasis M.G. neteisėtai inicijavo finansinę operaciją V.V. vardu su greitas paskolas teikiančia bendrove ir sudarė 750 Lt paskolos sutartį, pinigus pervedant į V.V. sąskaitą.

Kai pinigai buvo pervesti į V.V. sąskaitą kaltinamasis M.G. paskambino moteriai ir pasakė, kad įmonės buhalterė padarė klaidą pervesdama kito darbuotojo pinigus į jos sąskaitą ir nurodė iš sąskaitos paimti ir paduoti 750 litų jo nurodytam, tyrimo metu nenustatytam asmeniui. Nukentėjusioji sukčiaus nurodymus įvykdė.

Teismas, skirdamas bausmę kaltinamajam M.G., atsižvelgė į tai, jog M.G. nebuvo atlikęs ankstesne teismo nutartimi jam paskirtų viešųjų darbų ir paskyrė galutinę subendrintą 1 metų ir 10 dienų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams.

Taip pat teismas įpareigojo M.G. pradėti dirbti ar registruotis darbo biržoje, neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo bei paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – nemokamus darbus (40 valandų).

Be to, M.G. turės atlyginti padarytą 750 Lt turtinę žalą V.V., nes moteris, siekdama išvengti finansinių sankcijų, kreditą atlygino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius