-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuteistas girtas vairavęs ir kyšiu atsipirkti bandęs panevėžietis

Panevėžietis J. P., vairavęs automobilį be teisių ir neblaivus, kelis kartus siūlęs vis didesnes pinigų sumas pareigūnams, bausmės neišvengė – šiandien Panevėžio miesto apylinkės teismas jam paskyrė 2340 litų baudą.
Penkiasdešimt litų
Penkiasdešimt litų / BFL nuotr.

Ši baudžiamoji byla buvo išnagrinėta sutrumpinto proceso tvarka, todėl bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir atėmus laikinąjį sulaikymą, vertinamą 2 MGL, paskirta galutinė – 1300 litų, dydžio bauda.
 
Bylos duomenimis, pernai lapkritį automobilį vairavusiam J. P. buvo nustatytas 2,76 promilių girtumas. Už tai, kad pareigūnai nefiksuotų padaryto pažeidimo ir nesurašytų administracinio teisės pažeidimo protokolo, pažeidėjas, nors ir buvo perspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, siūlė 200, po to 300 ir 500 litų kyšius. Šie kyšių siūlymai buvo užfiksuoti garso įrašo perkėlimo protokole.
 
Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio prokurorės Gražinos Petrulytės teigimu, kaltinamasis, sutikęs su sutrumpintu įrodymų tyrimu, nuo pat tyrimo pradžios prisipažino kaltu vairavęs be teisių ir neblaivus, teismo posėdžio metu patvirtino norėjęs papirkti pareigūnus.
 
Baudžiamasis kodeksas tam, kas pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui siekdamas paperkamo jo neteisėto veikimo ar neveikimo vykdant įgaliojimus numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius