Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas į studentų bendrabutį Vilniuje tabletę atsisiųsti pabandęs jaunuolis

Vilniaus apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 21-erių metų jaunuolis buvo kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti. Kaltinamasis Džiugas K. neteisėtai siuntėsi psichotropinę medžiagą – vieną MDMA tabletę bei, neturėdamas leidimo, gabeno ją per Lietuvos Respublikos valstybės sieną.
Konfiskuoti narkotikai
Asociatyvi iliustracija/MDMA / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime spaudai, bylos duomenimis, šių metų vasario 26 d., Džiugas K. savo namuose studentų bendrabutyje, Vilniuje, internete, pasinaudodamas anoniminio naršymo programa „Tor browser“, tinklalapyje „Dream market“, iš nenustatytų asmenų Didžiojoje Britanijoje užsisakė psichotropinę medžiagą – vieną tabletę MDMA.

Jaunuolis už tabletę sumokėjo virtualia valiuta „Bitcoin“ 8,04 GBP (9,14 Eur), nurodė narkotinę medžiagą atsiųsti paštu į jo gyvenamąją vietą. Tačiau siuntos vaikinas negavo, nes ji buvo sulaikyta.

Kovo 13 d. siuntą patikrinimo Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai. Peršvietus siuntą rentgeno aparatu, joje buvo matoma tabletė su kaukolės logotipu.

Įtarus, kad tai gali būti psichotropinė medžiaga, siunta sulaikyta. Atlikus ekspertizę, nustatyta, kad Džiugas K. neteisėtai siuntėsi psichotropinę medžiagą MDMA, kurioje yra 0,2467 g (46,9 proc.) gryno MDMA (3,4 – metilendioksimetamfetamino).

Ši psichotropinė medžiaga yra įtraukta į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro patvirtintų narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašus.

Už neteisėtą narkotinių medžiagų įsigijimą, gabenimą ir siuntimą, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, jaunuoliui paskirta subendrinta galutinė 24 MGL, t.y. 1 200 eurų, dydžio bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Vilniaus apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius