Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas kalėti sunkiai savo žmoną sužalojęs ukmergiškis

Po prokuroro skundo Lietuvos apeliacinis teismas priėmė nuosprendį, kuriuo ne pirmą kartą smurtavęs 33 metų ukmergiškis už sunkų savo žmonos sveikatos sutrikdymą nuteistas realia septynerių metų laisvės atėmimo bausme ir pripažintas pavojingu recidyvistu.
Peilis
Peilis / 123rf.com nuotr.

Lietuvos Respublikos prokuratūros duomenimis, ikiteisminio tyrimo metu Vilniaus apskrities Ukmergės rajono policijos komisariato tyrėjai nustatė, kad 2012 metų rugsėjį būdamas neblaivus anksčiau teistas vyras, per asmeninį konfliktą su savo žmona tyčia tris kartus peiliu dūrė jai į koją. Dėl padarytų sužeidimų nukentėjusioji patyrė šoką ir prarado sąmonę.

Tačiau tik ligoninėje sąmonę atgavusi moteris atsisakė duoti parodymus prieš savo šeimos narį ir stengėsi padėti vyrui išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Nukentėjusioji teigė, kad gatvėje ją neva užpuolę nepažįstami jaunuoliai. Vis dėlto kruopščiai surinkti įrodymai, tarp kurių pateko ir mobiliųjų telefonų trumposios žinutės, padėjo nustatyti tiesą.

2013-ųjų balandį šią baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas pasisakė, kad prokuroras nepateikė pakankamų ir patikimų įrodymų kaltinamojo kaltei pagrįsti, o pateiktieji – yra abejotini.

Kadangi įvykio metu kaltinamasis ir nukentėjusioji buvo stipriai apsvaigę nuo alkoholio, todėl teismas jų parodymus įvertino kaip nepatikimus ir priėmė išteisinamąjį nuosprendį įtariamąjį paleidžiant teismo salėje.

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Liutauras Rudzevičius su tokiu pirmos instancijos teismo nuosprendžiu nesutiko ir pateikė apeliacinį skundą nurodydamas, kad išteisinamajame nuosprendyje išdėstytos teismo išvados neatitinka faktinių bylos aplinkybių, taip pat padaryti Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimai ir pažeistos nuosprendžio surašymo taisyklės.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegijos nuomone, kaltinamojo išteisinimas dėl jam inkriminuoto nusikaltimo pagrįstas neteisingu įrodymų vertinimu, neatitinkančiu Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų bei prasmės, todėl pirmos instancijos teismas nepagrįstai priėmė išteisinamąjį nuosprendį.

Sutikdamas su visais prokuroro skunde išdėstytais motyvais Lietuvos apeliacinis teismas šių metų balandį panaikino Vilniaus apygardos teismo sprendimą ir priėmė naują apkaltinamąjį nuosprendį.

Už labai sunkaus nusikaltimo padarymą, turint neišnykusį teistumą dėl analogiško tyčinio labai sunkaus nusikaltimo, ukmergiškiui paskirta galutinė septynerių metų vieno mėnesio ir devynių dienų laisvės atėmimo bausmė. Jis taip pat pripažintas pavojingu recidyvistu.
 

Nuteistasis Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos turės atlyginti per 2 tūkst. litų nukentėjusiosios gydymo išlaid

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius