-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuteistas kyšį pareigūnams siūlęs narkomanas

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį A.B. (gim. 1977 m.) už narkotikų laikymą ir policijos pareigūnų papirkimą. Nuteistajam skirta 10 MGL (1 300 litų) dydžio bauda.

A.B. nuteistas už tai, kad praėjusių metų rugsėjo mėnesį Vilniuje iš tyrimo metu nenustatyto asmens neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti už 10 Lt nusipirko psichotropinės medžiagos – amfetamino ir jos dalį netrukus suvartojo, o kitą dalį laikė iki 2009 rugsėjo 29 dienos, kai buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Jie apžiūrėdami sulaikytąjį rado ir paėmė 0,035 g amfetamino.

A.B. nuteistas ir už tai, kad tą pačią dieną Vilniaus 6-ojo policijos komisariato kieme policijos pareigūnų tarnybiniame automobilyje, sprendžiant klausimą dėl sulaikytojo patraukimo administracinėn atsakomybėn, automobilio salone tarp priekinių sėdynių padėjo 110 Lt. Tokiu būdu kaltinamasis tiesiogiai pasiūlė įgaliojimus vykdantiems dviem policijos patruliams kyšį, siekdamas, kad šie jo nepristatytų į komisariatą ir paleistų.

Teismo posėdyje A.B. savo kaltę pripažino, paaiškino, kad už 10 litų iš nepažįstamo asmens pirko narkotikų, kuriuos pats vartoja, dalį suvartojo, o kitą dalį jo piniginėje rado policijos pareigūnai. Kaltinamasis teigė nenorėjęs, kad policijos pareigūnai vežtų jį į policijos komisariatą, todėl iš pradžių siūlė susitarti, o paskui išsitraukė 110 litų ir padėjo tarp priekinių sėdynių. Tuomet policininkai jam uždėjo antrankius ir pasakė, kad jis padarė nusikaltimą.

„Kaltinamasis gailisi dėl padarytų nusikaltimų, vedęs, turi du mažamečius vaikus, todėl teismas jam skiria baudą“, – rašoma teismo nuosprendyje. Nuosprendžiui įsiteisėjus, 110 litų bus konfiskuota.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už mažesnės negu 1 MGL (130 litų) kyšio davimą baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu.

Už nedidelio kiekio narkotikų laikymą neturint tikslo jų platinti baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius