-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas mažeikiškis, grasinęs nužudyti Nigerijos pilietį dėl rasistinių paskatų

Mažeikių rajono apylinkės prokuratūros prokurorė A.Kudrauskienė, išnagrinėjus bylą teisme pasiekė, kad iš juodaodžio dėl jo rasės tyčiojęsis, ginklu grasinęs ir jį sumušęs mažeikiškis sulauktų teisingos bausmės.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2011 m. lapkričio 1 d. viešoje vietoje, Mažeikių mieste, kitų žmonių akivaizdoje, nuteistasis R.P. tyčiojosi ir niekino juodaodį  Nigerijos pilietį, taip pat jis buvo kaltinamas tuo, kad po to kai tyčiojosi iš P.P.J.N. dėl jo rasės ir odos spalvos, jį sumušė bei baugino nukentėjusiajam pistoletu, grasindamas jį nužudyti.

Prokurorei, surinkus pakankamai duomenų apie nusikalstamų veikų padarymą, baudžiamoji byla pagreitinto proceso tvarka buvo perduota Mažeikių rajono apylinkės teismui po savaitės teužtrukusio tyrimo. Penktadienį teismo nuosprendžiu R.P. buvo pripažintas kaltu dėl visų prokurorės pateiktų kaltinimų ir nuteistas 6 mėn. laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant metams.

Teismas taip pat paskyrė baudžiamojo poveikio priemones – neatlygintiną darbą ir vienerius metus atėmė teisę nešioti šaunamąjį ginklą.

Prokurorė A.Kudrauskienės teigimu, ji itin didžiuojasi tais įvykio vietoje buvusiais Mažeikių jaunuoliais, kurie įrodę esą drąsūs ir pilietiški. Nustatyta, kad įvykį matę mažeikiškiai iš karto iškvietė policijos pareigūnus, jiems atvykus į vietą nukentėjusiajam užsieniečiui pabuvo vertėjais, ir vėliau teisme nepabūgo kaltinamojo ir jo gynėjo atakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius