-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas pareigūnams pasipriešinęs ir juos įžeidinėjęs vyriškis

Panevėžio apylinkės prokurorės Dianos Suvaizdytės – Makšimienės perduotoje nagrinėti teismui nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamojoje byloje priimtu nuosprendžiu Rokiškio rajono Pandėlio kaimo gyventojas A.K., pasipriešinęs tarnybos pareigas ėjusiems pareigūnams ir juos įžeidinėjęs, nuteistas vienerių metų šešių mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad nuteistasis įpareigotas be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

A.K. taip pat privalės sumokėti ankstesniu nuosprendžiu paskirtą 1 tūkst. 40 litų baudą.

Rokiškio rajono Gerkonių kaime neblaivus keturiasdešimtmetis vyriškis, susiginčijęs su buvusia žmona dėl jai priklausančio automobilio raktelių ir nepanorėjęs jų atiduoti, sulaukė policijos pareigūnų.

Tačiau nepakluso ir jų reikalavimui grąžinti automobilį, nevykdė pareigūnų nurodymų, plūdosi ir įžeidinėjo patrulius, tarp kurių buvo ir viena pareigūnė, necenzūriniais žodžiais.

Vyriškis buvo įspėtas apie administracinę ir baudžiamąją atsakomybę dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo, tačiau nenurimo, toliau elgėsi įžūliai ir užsimojo trenkti kumščiu pareigūnui į veidą. Pareigūnas smūgio išvengė.

Tuomet vyriškis pažadėjo atsinešti metalinį strypą ir sudaužyti pareigūnų automobilį. Buvo iškviestas dar vienas policijos ekipažas. Pareigūnai, uždėję antrankius, triukšmadarį išgabeno į komisariatą.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui baudžiama viešaisiais darbais, bauda arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už įžeidimą – laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius