-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas per raudoną šviesą gatvę kirtęs ir motociklininkui avarinę situaciją sukėlęs pėsčiasis

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje kaunietis kaltintas neatsargiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.
Motociklo ir automobilo avarija
Motociklo avarija (asociatyvi nuotr.) / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Įrodyta, jog 2023 m. liepos 3 d. A. K. ėjo per šviesoforu reguliuojamą perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui ir sudarė neišvengiamą kliūtį pirmąją eismo juosta važiavusiam motociklui „Harley Davidson“. Motociklininkas, siekdamas išvengti susidūrimo su pėsčiuoju, guldė motociklą ant dešiniojo šono, krito ant žemės ir taip įvyko eismo įvykis, dėl kurio nukentėjusiajam buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Bylos nagrinėjimo metu A. K. kaltę dėl jam inkriminuojamo nusikaltimo pripažino. Jis teigė, kad tuomet per draudžiamą šviesoforo signalą ėjo būdamas stipriai neblaivus ir sutiko, kad sukėlė avariją, o motociklininkas dėl jo rizikavo savo gyvybe.

Teismas skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad nors kaltinamasis yra teistas, tačiau bausmę atlikęs, jo teistumas išnykęs ir yra laikomas neteistu, o administracine tvarka baustas tik vieną kartą. Šios aplinkybės rodo, kad asmuo nėra linkęs daryti nusikalstamų veikų. Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad asmuo sutiko su pareikštu ieškiniu ir žada jį atlyginti. Šios aplinkybės leido teismui daryti išvadą, kad bausmės tikslai, t.y. asmens sulaikymas nuo naujų nusikalstamų veikų darymo, o taip pat ir auklėjamojo bei prevencinio pobūdžio tikslai, gali būti pasiekti kaltinamajam paskiriant viešųjų darbų bausmę.

2024 m. kovo 21 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu A. K. pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo (BK 139 str. 1 d.), jam paskirta 6 mėnesių viešųjų darbų bausmė, įpareigojant kas mėnesį išdirbti po 20 valandų visuomenės labui. A. K. nukentėjusiajam teks atlyginti 5318 eurų turtinę žalą, taip pat visiškai tenkintas 2000 eurų ieškinys neturtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius