Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuteistas plungiškis, visureigį BMW pardavęs buvusio jo savininko prancūzo vardu

Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) baudžiamuoju įsakymu 51 metų Plungės gyventoją Žydrūną Š. pripažino kaltu dėl automobilio pirkimo – pardavimo sutarties suklastojimo ir paskyrė jam 2 000 Eur baudą.
BMW X3
BMW X3 / Gamintojo nuotr.

Teismas nustatė, kad plungiškis 2018 m. gegužės mėnesį, parduodamas automobilį „BMW X3“, jo pirkimo–pardavimo sutartyje nurodė tikrovės neatitinkančius duomenis apie tai, kad pardavėjas yra asmuo, gyvenantis Prancūzijoje, ir šį suklastotą dokumentą perdavė pirkėjui, kuris pateikė jį VĮ „Regitra“, kad automobilis būtų įregistruotas naujojo savininko vardu.

Vyras savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad Klaipėdoje iš nepažįstamo asmens nupirko automobilį „BMW X3“, tačiau su pardavėju nepildė jokių automobilio pardavimo dokumentų, šis tik perdavė jam prancūzų kalba surašytą automobilio registracijos liudijimą. Automobilį vyriškis suremontavo, nufotografavo ir pasiskelbė internete jį parduodantis. Radęs pirkėją, vyras užpildė prancūzų kalba surašytą automobilio pirkimo–pardavimo sutarties blanką, jame pardavėju nurodydamas Prancūzijoje gyvenantį asmenį, jo duomenis nurašydamas nuo registracijos liudijimo.

Teismas nusprendė, kad plungiškio kaltė padarius nusikaltimą visiškai įrodyta liudytojo parodymais, kita bylos medžiaga. Skirdamas bausmę teismas įvertino nuteistojo, kuris anksčiau nebuvo teistas, atsakomybę lengvinančią aplinkybę – vyras kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė.

Teismas nusprendė, kad šiuo atveju bausmės tikslus bus galima pasiekti nuteistajam skyrus baudą. Kadangi vyras savo kaltę pripažino, teismas jam skyrė trečdaliu sumažintą, t. y. 2 000 Eur baudą, rašoma Tauragės apylinkės teismo atstovės Rasos Vekterienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Teismas pažymi, kad pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksą kaltinamasis, nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per 14 dienų nuo šio dokumento įteikimo dienos turi teisę paduoti teismui, surašiusiam tą teismo baudžiamąjį įsakymą, prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Jei kaltinamasis paduoda prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme, teismo baudžiamasis įsakymas neįgyja teisinės galios. Jei kaltinamasis šia teise nepasinaudoja, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir vykdomas šio kodekso nustatyta tvarka. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius