Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas prezidentės malonę gavęs, bet kraupią „Audi“ avariją sukėlęs V.Krasauskas

Už dviejų žmonių mirtimi pasibaigusią avariją – beveik puspenktų metų kalėjimo. Trakų rajono apylinkės teismas antradienį kaltu dėl avarijos, kurioje žuvo du vyrai, pripažino Vaclovą Krasauską. Jam skirta reali 4 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė atviroje kolonijoje. Anksčiau vyras teistas už tyčinę žmogžudystę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nojaus nuotr.

Be to, nuteistajam uždrausta trejus metus vairuoti transporto priemones, BNS Trakų rajono apylinkės teismo teismo teisėjo padėjėjas, atstovas spaudai Alvydas Žala.

Tragiška avarija įvyko 2015 metų rugsėjo rugsėjo 23 dieną.

Trakų rajone, kelio Kariotiškės–Dėdeliškės 7-ame kilometre, automobilis „Audi 80 Avant“ rėžėsi į „Audi A8“.

Būdamas neblaivus (1,74 promilės alkoholio), V.Krasauskas vairavo „Audi 80 Avant“. Po avarijos jo automobilis apvirto. Eismo įvykio metu žuvo kartu su juo važiavę keleiviai: 44-erių ir 49-erių metų vyrai.

Neblaivus vairuotojas susižalojo nesunkiai, jis buvo paguldytas į ligoninę stebėti, o vėliau uždarytas į areštinę, paskui teismas leido jį suimti.

Vieno žuvusiojo dviem vaikams V.Krasauskas turės sumokėti po 7,5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo ir po 500 eurų advokato išlaidoms.

V.Krasauskas savo kaltę pripažino, todėl jam bausmė nuo 6 metų 6 mėnesių buvo sumažinta iki 4 metų 4 mėnesių. Pasak A.Žalos, skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į pačių nukentėjusiųjų rizikingą elgesį – būdami neblaivūs, sutiko važiuoti kartu su neblaiviu vairuotoju.

Vienam žuvusiajam buvo nustatytas 3,10, kitam – 3,17 promilės girtumas.

V.Krasauską 2006 metų spalį Vilniaus apygardos teismas nuteisė aštuoneriems metams už nužudymą. Žmogžudystė įvyko per muštynes.

Už sunkų nusikaltimą nuteistam vyrui 2011 metais prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė jam malonę. Nors bausmės atlikimo laikas jau baigėsi, vyrui teistumas dar nėra išnykęs. Trakų teismas atsižvelgė ir į šią aplinkybę, kad naujas nusikaltimas neišnykus teistumui.

Šiuo metu, kol nuosprendis nėra įsiteisėjęs, V.Krasauskas yra laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius