Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas savivaliautojas dėl negrąžintos skolos atėmęs žmogui gyvybę

Penktadienį Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu už nužudymą, savavaldžiavimą ir dokumento pagrobimą 22 metų A.S. nuteistas 11 metų laisvės atėmimu.
Temidė
Temidė / BFL nuotr.

Kaip pranešė panevėžio apygardos prokuratūra, pernai kovo 27 dieną A.S., atvykęs į viename kaime gyvenusio vyriškio namus, pareikalavo grąžinti 500 litų skolą ir puolė jį mušti.

Išeidamas savivaliautojas pasiėmė užstatą – jo mobilaus ryšio telefoną, televizoriaus priedėlį ir dokumentus. Artimiesiems dar spėjęs paaiškinti, kad buvo sumuštas dėl skolos už cigaretes, nes nebuvo gavęs socialinės pašalpos ir neturėjo pinigų, dėl patirtų sužalojimų žmogus po dviejų dienų mirė ligoninėje.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio ir valstybės kaltinimą palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Navicko teigimu, kaltinamasis, nesilaikydamas įstatymų nustatytos tvarkos ir panaudodamas psichinę bei fizinę prievartą, savavališkai siekė susigrąžinti paskolintus pinigus, todėl teko atsakyti pagal įstatymus.

Valstybės kaltintojas už šį labai sunkų nusikaltimą – žmogaus gyvybės atėmimą siūlė kaltinamąjį nuteisti vieneriais metais griežčiau – 12 metų laisvės atėmimu.

Baudžiamasis kodeksas už kito žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų, už savavaldžiavimą panaudojant psichinę ir fizinę prievartą – iki 5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius