Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti asmenys, netinkamai vykdę Būsto pritaikymo su negalia programą Raseiniuose

​Įsiteisėjo Raseinių rajono apylinkės teismo nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl netinkamo Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudarytos Būsto pritaikymo žmonėms su negalia komisijos darbo.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešime, išnagrinėjęs bylą ir įvertinęs STT Šiaulių valdybos pareigūnų surinktus įrodymus, teismas kaltomis dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo pripažino Raseinių rajono savivaldybės administracijos Raseinių socialinių paslaugų centro direktorę V.A. ir buvusią jos pavaduotoją (Komisijos pirmininkę) S.M. Joms skirtos bausmės – dvejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Be to, V.A. turės sumokėti 2 tūkst. 730 litų, o S.M. – 1 tūkst. 950 litų baudas.

Kitus Komisijos narius Raseinių rajono apylinkės teismas pripažino kaltais dėl netinkamo pareigų vykdymo ir taip pat paskyrė bausmes – buvusiam Raseinių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyresniajam specialistui V.G. ir Raseinių rajono žmonių su negalia sąjungos pirmininkei J.J. vieneriems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje, o Ekonomikos, ūkio ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistas V.R. atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir nustatytas vienerių metų laidavimo terminas.

Statybos darbus vykdžiusios bendrovės vadovas J.Z. pripažintas kaltu dėl dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Jam skirta 3 tūkst. 900 litų bauda.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad Raseinių rajono savivaldybės administracijos Komisija netinkamai atliko savo darbą: buvo nepagrįstai nustatomas būsto pritaikymo neįgaliesiems poreikis, netinkamai sudaroma būsto pritaikymo eilė, o statybos darbai dėl nepakankamos kontrolės buvo atlikti nekokybiškai arba visai neatlikti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius