Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

​Nuteisti dėl dviejų cigarečių Klaipėdos benamį nužudę nepilnamečiai

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir dviem nepilnamečiams klaipėdiečiams skyrė 9 m. bei 8 m. ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmes, paskirdamas jas atlikti nepilnamečių pataisos namuose.
Nepilnametis nuteistasis A.
Asociatyvinė iliustracija: nepilnametis nuteistasis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Būtent tokias bausmes baigiamojoje kalboje teisiamiesiems prašė skirti valstybės kaltintojas, Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Atmesdamas nužudytojo brolio pareikštą 100 tūkst. litų neturtinės žalos civilinį ieškinį, motyvavo tuo, kad ir nukentėjusiuoju pripažintas nužudytojo brolis, ir kiti giminaičiai visiškai nebendravo su nužudytuoju, net nenorėjo jo laidoti.

Jaunuoliai nuteisti už 2012 m. pabaigoje įvykdytą itin brutalų nusikaltimą. Tų metų gruodžio 23 d. Klaipėdoje, Smiltelės g. 13-ojo  namo laiptinėje tarp 16 ir 17 aukštų, tuomet dar tik keturiolikmetis E.A. bei penkiolikmetis J.J., būdami apsvaigę nuo alkoholio, dėl menkavertės dingsties, tai yra dėl to, kad nukentėjusysis iš J.J. pakelio paėmė ne dvi, kaip jis leido, o keturias cigaretes, vyrą taip sumušė ir suspardė, kad jis po kurio laiko vietoje mirė.

Teismas, atmesdamas nužudytojo brolio pareikštą 100 tūkst. litų neturtinės žalos civilinį ieškinį, motyvavo tuo, kad ir nukentėjusiuoju pripažintas nužudytojo brolis, ir kiti giminaičiai visiškai nebendravo su nužudytuoju, net nenorėjo jo laidoti.

Dėl tos pačios priežasties iki 7 tūkst. 600 litų teismas sumažino ir paminklo pastatymo išlaidas, kurias, jei nuteistieji iki pilnametystės neturės savo pajamų, privalės padengti jų tėvai. Teismo nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistieji laukia suimti.

Maksimali bausmė, kuri Lietuvoje gali būti paskirta nepilnamečiui asmeniui, yra laisvės atėmimas iki 10 metų, primenama Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Palmiros Martinkienės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius