Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti du Pasvalio rajono gyventojai, platinę psichotropines medžiagas

Panevėžio apygardos teismas pripažino kaltais du Pasvalio rajone gyvenančius jaunuolius dėl psichotropinių medžiagų – sintetinių kanabinoidų platinimo ir skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes. Abu jaunuoliai savo kaltę pripažino visiškai.
Bylos įkalčiai
Narkotikai (asociatyvi nuotr.) / Vilniaus VPK nuotr.

Teismas nustatė, kad dvidešimtmetis P. A. neteisėtai pardavė nenustatytą kiekį sintetinių kanabinoidų A. S. Tą jis padarė per keturis kartus, ir už psichotropines medžiagas gavo 120 eurų. Už šį nusikaltimą teismas jam skyrė laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams ir konfiskavo iš jo 120 eurų.

Kadangi A. S. šių metų sausio 24 d. kitu Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu jau buvo nuteistas už disponavimą psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandą, teismas subendrino abiem nuosprendžiais skirtas bausmes, ir paskyrė A. S. galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą dvejiems metams vienam mėnesiui.

Kitas kaltinamasis – A. S., nusipirkęs iš P. A. psichotropinių medžiagų, jas naudodamas paruošė elektroninę cigaretę. Ją nusinešė į mokyklą ir įstaigos tualeto patalpose davė „garinti“ nepilnamečiam gimnazistui.

Teisme liudiję gimnazijos atstovai nurodė, kad psichotropinių medžiagų pavartojęs nepilnametis elgėsi neadekvačiai, svyravo į abi puses, kalbėjo nerišliai, jam virpėjo rankos. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu nepilnametis buvo išvežtas į ligoninę.

Už tai, kad platino psichotropines medžiagas nepilnamečiui teismas A. S. skyrė laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams. Bausmės vykdymą atidėjo taip pat dvejiems metams ir skyrė A. S. auklėjamojo poveikio priemones. Jaunuoliui teks nemokamai išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų ar pan. įstaigose bei 6 mėnesius neišeiti iš namų nuo 22 val. iki 7 val. Jis privalės tęsti mokslą arba dirbti.

Be to, A. S. uždrausta be pareigūnų žinios keisti gyvenamąją vietą, taip pat uždrausta vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius