Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti ir narkotikų platintojai, ir jų vartotojai

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo, platinimo ir gabenimo, šaudmenų laikymo, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo bei kitų nusikalstamų veikų ir nuteisė penkis su narkotinių medžiagų platinimu susijusius asmenis, skirdamas jiems laisvės atėmimo bausmes nuo 2,5 iki 12 metų.
Įstatymas ir teisingumas
Įstatymas ir teisingumas / 123rf.com

Kartu su narkotinių medžiagų – heroino bei kanapių – platintojais nuteisti ir trys narkotikų vartotojai. Dviems iš jų už nedidelio kiekio kanapių bei heroino laikymą skirtos piniginės baudos, o vienam teisiamajam už nedidelio kiekio kanapių gabenimą teismas skyrė 42 paras arešto.

Už labai didelio kiekio heroino gabenimą bei nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą griežčiausia – 12 metų laisvės atėmimo bausmė – skirta 32 m. anksčiau neteistam klaipėdiečiui V.M.

Nustatyta, jog 2010 m. liepos 29 d. jis neteisėtai, turėdamas tikslą parduoti, automobiliu gabeno daugiau kaip 25 gr. heroino, kurį sulaikymo metu išmetė, bet pareigūnai narkotikus įvykio vietoje surado.

Teismas taip pat pripažino pagrįstais kaltinimus dėl to, kad V.M. 2009 m. liepos mėnesį už heroino platinimą gautus pinigus panaudojo, įsigydamas automobilį, kurį perleido savo tėvui. Teismas apkaltinamajame nuosprendyje konstatavo: „Įgydamas automobilį kaltinamojo tėvas turėjo ir galėjo žinoti, kad automobilis yra jo sūnaus gautas iš nusikalstamos veikos, todėl automobilis konfiskuojamas“.

Įrodymų, kad tokiu pat nusikalstamu būdu teisiamasis įgijo dar vieną automobilį, teismo nuomone, nepakako.

Du teisiamieji – 21 m. E.R. ir 28 m. M.S. – nusikalto, neatlikę ankstesnių jiems paskirtų bausmių, t.y. jų vykdymo atidėjimo metu, todėl teismas neatliktas bausmes jiems pridėjo ir jas subendrino, paskirdamas abiems po 5,5 metų laisvės atėmimo.

Minėtiems trims griežčiausiomis bausmėmis nuteistiems asmenims teismas paliko galioti kardomąją priemonę suėmimą, kiti du realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti asmenys  iki nuosprendžio įsiteisėjimo palikti laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius