Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti Kaune ir Šeduvoje „Snoro“ bankomatus sprogdinę jaunuoliai

Šiaulių miesto apylinkės teismas penktadienį paskelbė nuosprendį „Snoro“ bankomatus Kaune ir Šeduvoje sprogdinusiems jaunuoliams.
Banko „Snoras“ kioskelyje nugriaudėjęs sprogimas statinį smarkiai apgadino: išdužo langai, subyrėjo vidinės pertvaros. Nuolaužas sprogimo banga išmėtė 20 metrų atstumu.
Sprogimo sumiokotas „Snoro“ kioskelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

25 metų Andrius Grigelevičius už grotų turės praleisti penkerius metus ir penkis mėnesius. Tokia pat bausmė skirta ir 27 metų Donatui Rakevičiui.

25 metų Aivaras Mizgaitis kalės penkerius metu ir devynis mėnesius, 22 metų Saulius Margis – šešerius metus. Pastarajam dar reikės sumokėti  už kitą nusikaltimą paskirtą 1 tūks. 430 litų baudą.

Jie pripažinti kaltais dėl bankomatų sporgdinimo visuotinai pavojingu būdu bei bandymo pavogti pinigus.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad iš visų nuteistųjų draudimo bendrovei „Ergo Lietuva“ priteista 148 tūkst. 191 litai, o bankui „Snoras“ – 19 tūkst. 415 litų.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių pareigūnų duomenimis, išpuoliai prieš bankomatus Šeduvoje ir Kaune buvo įvykdyti susibūrus į organizuotą grupę. Vaikinai esą susibūrė turėdami konkretų tikslą – grobti pinigus iš bankomatų juos sprogdinant. Įtariama, kad organizuotą grupę subūrė S.Margis, o kiti buvo nusikaltimų vykdytojai.

2009 lapkričio 6-ąją sukėlus sprogimą Kaune, Sukilėlių prospekte esančiame banko kioske bankomate buvusių 57,7 tūkst. litų nepavyko, nes laiku atvyko apsauga.

Tų pačių metų lapkričio 19-osios naktį susprogdinus banko kioską Šeduvoje iš bankomato pagrobta daugiau nei 23 tūkst. litų.

Bankomatus plėšti sumanę sprogdintojai naudojo buitinius dujų balionus. Šeduvoje jie sukėlė galingą sprogimą, kurį girdėjo daug vietos gyventojų, o bankomato dalys nuskriejo keliasdešimt metrų.

Manoma, kad sprogdinant banko kioską Šeduvoje dalyvavo dar vienas asmuo. Jo atžvilgiu baudžiamoji byla išskirta į atskirą.

Bankui „Snoras“ iškelta bankroto byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius