Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti merginą iš Kauno vaikų globos namų išžaginę statybininkai

Kauno apylinkės teismas ketverių metų laisvės atėmimo bausmėmis, atidedant jų vykdymą dvejiems metams, nuteisė du statybininkus, remontuojamame bute išžaginusius vaikų globos namų auklėtinę, – informuoja Kauno apylinkės teismas.
Smurtas
Prievarta/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bylos duomenimis, 41 m. V.B. ir 19 m. R.J. 2015 m. pavasarį Kauno Kalniečių mikrorajone remontavo butą, į kurį vieną vakarą pakvietė dvi vaikų globos namų auklėtines išgerti stipraus alaus ir degtinės. Įpusėjus vakarui viena iš nepilnamečių merginų išėjo, nes norėjo laiku grįžti į vaikų globos namus, o kita pasiliko.

Nukentėjusioji pasakojo, kad išėjus draugei ją ant remontuojamos patalpos betoninių grindų išžagino R.J., po jo iškart – jo dėdė, motinos brolis, V.B.

Iki įvykio nukentėjusioji R.J. pažinojo vieną savaitę, su kuriuo susipažino ir apsikeitė telefonų numeriais prie vieno iš Kauno mieste esančių barų.

Bylos nagrinėjimo pradžioje vyriškiai neigė, kad jie su nukentėjusiąja santykiavo prieš jos valią, tačiau apklausus liudytojus, pagarsinus merginos parodymus, jie visgi pripažino, kad prieš ją naudojo prievartą.

Taip pat pripažino, kad jei nebūtų buvę girti, šio įvykio nebūtų buvę.

Teismas, spręsdamas neturtinės žalos klausimą, atsižvelgė į tai, kad nukentėjusioji patyrė neigiamus išgyvenimus, emocinį šoką, išgąstį, pažeminimą, stresą, laikiną psichikos sutrikimą, todėl visiškai tenkino nukentėjusiosios ieškinį solidariai priteisdamas iš abiejų kaltinamųjų 5 tūkst. eurų.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius