Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti sukčiavimu pasipinigauti bandę buvę aukšti Klaipėdos ir Šilutės policininkai

Klaipėdos apygardos teismas išnarpliojo painias sukčiavimo istorijas, į kurias buvo įsipainioję buvę aukšti Klaipėdos ir Šilutės pareigūnai. Teismas buvusį Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus vadovą Edmundą Tautavičių, jo pavaldinį Žilviną Ukockį ir buvusį Šliutės kriminalistų vadą Artūrą Rimkų pripažino kaltais ir skyrė jiems bausmes.
Antrankiai
Antrankiai / Reuters/Scanpix nuotr.

A.Rimkus į sukčiavimo skandalą įklimpo po to, kai pranešė policijai apie išperkamosios nuomos būdu įsigyto automobilio vagystę. Nustatyta, kad bendrininkaudamas su E.Tautavičiumi nugabeno mašiną į  automobilių laužo supirktuvę ir jį pardavė. Vėliau pareigūnas gavo draudimo išmoką. 

Dar kartą taip pasipinigauti E.Tautavičius bandė pranešęs apie savo paties ir draugės automobilių vagystes. Teismas nustatė, kad Ž.Ukockis padėjo slėpti nusikaltimus ir buvo jų dalyvis. Pastarajam teismas skyrė 22 tūkst. litų baudą.

Buvęs Ž.Ukockio viršininkas, Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui vadovavęs E.Tautavičius nuteistas kalėti vienerius metus. Nuosprendžio jis iki šiol laukė už grotų, tad bausmės laiką netrukus jau bus atsėdėjęs.

Labiausiai nepasisekė buvusiam Šilutės kriminalistų vadui A.Rimkui. Jis suimtas teismo salėje ir už grotų praleis pustrečių metų.

Draudimo bendrovei visi nuteistieji  solidariai įpareigoti sumokėti  per 29 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius