-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 25 /03 26 09:44

Nuteisto paauglio sumušimu apkaltintas ir tarnybos netekęs Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnas galiausiai išteisintas

Du Kauno tardymo izoliatoriaus specialistai – Laurynas Z. bei Darius B. – buvo teisiami dėl piktnaudžiavimo, kai 2021 m. liepą sulaukė kaltinimų dėl nepilnamečio nuteistojo sumušimo. Laurynas Z. buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dar pirmojo teismo metu, o štai Dariui B. savo tiesą teko įrodinėti ilgiau. Abu pareigūnai buvo perkelti dirbti kitur. Šiuo metu įkalinimo įstaigoje jau nebedirba.
Policijos automobiliai prie Kauno tardymo izoliatoriaus
Kauno tardymo izoliatorius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

1981 m. gimęs Darius B. buvo kaltinamas tuo, kad būdamas statutinis valstybės tarnautojas ir dirbdamas Kauno tardymo izoliatoriaus specialistu, 2021 m. liepos 14 d. apie 20 val., neturėdamas teisėto pagrindo naudoti fizinę prievartą ir peržengdamas suteiktų įgaliojimų ribas, veikdamas kartu su 1981 m. taip pat gimusiu specialistu Laurynu Z., prieš tai pastarajam be jokio teisėto pagrindo ir aiškios priežasties nurodžius nepilnamečiui nuteistajam eiti į kamerų tipo patalpas, o šiam tokio nurodymo nevykdant, kitų nuteistųjų akivaizdoje vieną kartą teleskopine lazda sudavė smūgį paaugliui į apatinę nugaros dalį, taip sukeldamas jam fizinį skausmą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno tardymo izoliatorius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno tardymo izoliatorius

Po to Laurynas Z. neva tyčia du kartus specialiosios priemonės – elektroimpulsinio prietaiso „Tazer“ – apatine rankenos dalimi sudavė tam pačiam nuteistajam į galvą. Paauglys nukrito ant žemės ir Laurynas Z., kaip teigta kaltinamajame akte, ta pačia specialiąja priemone vėl sudavė nepilnamečiui į galvą ne mažiau kaip 4 kartus.

Dėl šių veiksmų buvo nežymiai sutrikdyta nukentėjusiojo sveikata, o abu specialistai sulaukė kaltinimų tyčiniais veiksmais, nesuderinamais su Lietuvos pataisos pareigūno vardu, piktnaudžiavę savo tarnybine padėtimi.

Vieną nuteisė, kitą atleido nuo atsakomybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius