Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudyto Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnus įkliuvo su suklastotais lietuviškais pasais

Kauno rajone praėjusią savaitę sulaikytas žuvusio pirmojo Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnus Degis Dudajevas, pranešė naujienų portalas delfi.lt.
Džocharas Dudajevas
Džocharas Dudajevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Čečėnija

Kovo 2–ąją kelyje Vilnius–Kaunas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Operatyvinės veiklos valdybos pareigūnai sulaikė automobilį „Audi A6“ ir jo 27 metų keleivį. Pareigūnai pas jį aptiko septynis suklastotus Lietuvos piliečių pasus.

Praėjusią savaitę apie šį įtariamąjį pranešta, kad tai Gruzijos pilietis. Delfi.lt žiniomis, tai yra jaunesnysis D.Dudajevo sūnus Degis Dudajevas.

Tą pačią dieną VSAT operatyvininkai nuvyko į Kauną, kur sulaikė keturis šio miesto gyventojus: du 23–ejų, 31–erių ir 33–ejų vyrus. Jų namuose atliktos kratos. Vieno kauniečio namuose pasieniečiai aptiko dokumentų padirbinėjimo gamyklėlę. Čia pareigūnai rado įvairių šalių suklastotų dokumentų ir ruošinių klastotėms.

Aptikta dešimtys padirbtų lietuviškų pasų lapų su įvairių asmenų duomenimis, blankų, suklastotų įvairių šalių asmens tapatybės kortelių. Čia buvo padirbinėjamos ir mokėjimo kortelės bei kiti įvairūs dokumentai.

VSAT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Visus penkis sulaikytuosius pareigūnai dviem paroms uždarė į areštinę. Pasibaigus dviejų parų terminui jie buvo paleisti. D.Dudajevui skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas, lietuviams – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

D.Dudajevas turi leidimą gyventi Lietuvoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius