Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudyto garsaus Klaipėdos advokato sūnus T.Rožkovas sulaukė Temidės malonės

Daugiau nei prieš 13 metų nužudyto garsaus Klaipėdos advokato Ruslano Rožkovo sūnų Tachirą Rožkovą, anuomet sunkiai sužalotą ginant tėvą, pasieks palankios Klaipėdos apygardos teismo naujienos. Svetur gyvenantis klaipėdietis kaltintas pasisavinęs konsultacinės bendrovės „Logfina“, kuriai vadovavo, turtą. Nuosprendis šiame teisme skelbiamas jau antrą kartą, mat dviejų uostamiesčio teismų kaltu pripažinto klaipėdiečio byla buvo pasiekusi Aukščiausiąjį Teismą, kuris nurodė Klaipėdos apygardos teismui bylą nagrinėti iš naujo.
Klaipėdos apygardos teismas
Klaipėdos apygardos teismas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Bylos duomenimis, T.Rožkovas 2011 m. sausį iš įmonės sąskaitos pasiėmė per 70 tūkstančių litų, tačiau vėliau nepagrindė, kur išleido daugiau nei 12 tūkstančių litų. R.Rožkovas argumentavo, kad Klaipėdos teismai neįvertino sandorio dėl automobilio „Volvo C30“ įsigijimo aplinkybių, o jos ir parodo, kad „įmonei realiai nėra padaryta jokia turtinė žala“. Jis prašė panaikinti pirmosios ir apeliacinės instancijos teismų nuosprendžius ir bylą nutraukti.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas 2016 metų birželį T.Rožkovą buvo pripažinęs kaltu ir skyrė 1 506 Eur dydžio baudą, taip pat priteisė atlyginti „Logfinai“ 3 571,9 Eur turtinės žalos bei 5 proc. dydžio palūkanas.

Po keleto mėnesių T.Rožkovo skundą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas jį atmetė, tad nuteistasis pateikė kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui, kuris bylą vėl grąžino į Klaipėdą.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė palankų nuosprendį Jungtinėje Karalystėje gyvenančiam lietuviui ir jo skundą patenkino bei priėmė išteisinamąjį nuosprendį. Tarp motyvų nurodoma, jog nepaneigta versija, kad minėtas automobilis „Volvo“ iš tiesų buvo įsigytas įmonės naudai, nes panašios pinigų nuėmimo ir automobilio įsigijimo datos.

Pats Tachiras Rožkovas trečiadienį išklausyti nuosprendžio neatvyko. Įmonės „Logfina“ atstovė tikino ieškosianti teisybės toliau, esą T.Rožkovas automobilio pirkimu dengia bent tris įmonėje susidariusius įsiskolinimus.

„Tai kiek tų automobilių yra? Keturi, dešimt?“ – retoriškai klausė prisistatyti nenorėjusi moteris, tikindama, jog įmonė „Volvo“ automobilio neturėjo ir juo nedisponavo. „Jis seniai išgabentas“, – trumpai pakomentavo atstovė, patikinusi, jog jei prireiks, bylinėsis su valstybe.

Finansines peripetijas tarp T.Rožkovo ir minėtos įmonės civilinėje byloje toliau turėtų nagrinėti Apeliacinis teismas, sustabdęs bylą, kol ši nebuvo išnagrinėta Klaipėdoje.

Brolis inicijavo tėvo nužudymą

Tachiras Rožkovas dėmesio epicentre buvo atsidūręs kone prieš 14 metų, kai jo brolis Ruslanas Rožkovas užsakė nužudyti savo tėvą, žinomą Klaipėdos advokatą, o gindamas nuo užpuoliko nukentėjo ir pats Tachiras.

Jo jaunesnis brolis Ruslanas 2004-ųjų liepos 1 dieną buvo nuteistas kalėti 15 metų už savo tėvo nužudymo organizavimą. Tada 19-metis taip pat pripažintas kaltu dėl nepilnamečio kaimyno Artūro Strakšio įtraukimo į šį nusikaltimą. Nustatyta, kad Ruslanas nepilnamečiam kaimynui A.Strakšiui, už šeimos išžudymą pažadėjęs 1,5 mln. litų, nupirko nusikaltimo įrankį – peilį. Bylos duomenimis, 2003-iųjų rugpjūčio 31-osios naktį A.Strakšys atėjo prie Rožkovų namų, esančių Anykščių gatvėje Klaipėdoje.

Įsitikinęs, kad tėvai ir broliai miega, R.Rožkovas įsileido žudiką. Į kambarį įėjęs A.Strakšys miegančiam advokatui R.Rožkovui vyresniajam į kaklą dūrė tris kartus. Pabudęs vyras ėmė priešintis, tačiau nepilnametis peiliu smogė jam dar 25 kartus į galvą, kaklą, nugarą. 48 metų vyras nuo sužalojimų mirė vietoje.

Išgirdęs triukšmą, žudiką mėgino sulaikyti kitas advokato sūnus – Ruslano brolis Tachiras Rožkovas, tačiau A.Strakšys tuo pačiu peiliu smogė jam 18 smūgių ir pabėgo. Tachirui padaryti sužalojimai nebuvo mirtini ir jis pasveiko. Nusikaltimo padarymo metu 2003-iųjų rugpjūčio 31-ąją Ruslanui buvo 19 metų, A.Strakšiui – 17 metų.

Į teisiamųjų suolą patekęs R.Rožkovas neigė, kad nusikaltimą padarė iš savanaudiškų paskatų. Teisme kaltinamasis ėmė tikinti, kad artimųjų nužudymą suplanavo, nes nuo penkerių metų esą buvo tėvo seksualiai išnaudojamas. Tačiau šio motyvo nepatvirtino jokie kiti bylos įrodymai bei liudytojai. Ekspertai psichiatrai nustatė, kad jaunuoliai galėjo suprasti savo veiksmus ir juos valdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius