Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudyto nepilnamečio gimnazijos vadovė: „Klasėje vyksta pokalbiai su psichologais“

Sekmadienio vakarą šalį apskriejo žinia, kad Panevėžyje, Dariaus ir Girėno gatvėje rastas negyvas žmogus. Netrukus paaiškėjo kraupios aplinkybės – nužudytas septyniolikos metų jaunuolis.
Panevėžio 5-ojoje gimnazijoje  – gedulas
Panevėžio 5-ojoje gimnazijoje – gedulas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio 5-osios gimnazijos vadovė Daiva Dapšauskienė pasakojo, kad apie įvykdytą nusikaltimą sužinojo iš žiniasklaidos, tačiau iš paskos atskriejusi kita žinia smogė dar skaudžiau. Paaiškėjo, kad nužudytas vaikinas yra 5-osios gimnazijos vienuoliktokas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Daiva Dapšauskienė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Daiva Dapšauskienė

Įvykio šokiruota gimnazijos vadovė pasakojo, kad nužudytasis D.G. niekada jokių problemų nekėlė ir buvo charakterizuojamas teigiamai. Taip pat teigiamai vadovė atsiliepė ir apie vaikino šeimą.

„Skaudu išgirsti, kad jaunas žmogus šitaip, tokiomis baisiomis aplinkybėmis atsisveikina su gyvenimu. Aš jam nedėsčiau, bet mokytojai ir bendraklasiai jį apibūdina kaip labai nuoširdų, paslaugų, labai mandagų, visada besišypsantį, jaučiantį pagarbą ir suaugusiems, ir bendraamžiams. Jis buvo geras, doras, sąžiningas žmogus.

Keisčiausia ir yra tai, kad geri žmonės patenka į tokias aplinkybes.

Keisčiausia ir yra tai, kad geri žmonės patenka į tokias aplinkybes. Skambinau jo mamai ir tėčiui, pareiškiau užuojautą, bet šią akimirką aš nenoriu gilintis į aplinkybes. Yra žmonės, kurie turi tą darbą dirbti ir tegu policija išsiaiškina, kokios buvo priežastys ir aplinkybės. Su mama tik pasikalbėjome apie tą tragišką momentą, tragišką situaciją. Šokiruoja ta beprasmybė. Žmogus džiaugėsi gyvenimu, norėjo gyventi. Beprasmiška. Net nežinau kaip pakomentuoti tą smurtą, kuris yra nepateisinamas“, – sakė D.Dapšauskienė.

Gimnazijos vadovė patikino, kad įstaigoje pamokos vyksta įprastu režimu, tačiau nužudyto D.G. bendraklasiams nuspręsta surengti pokalbį su psichologu.

„Ir visa bendruomenė jau su mokytojais turėjome pokalbius, su mokiniais bendrauja pagalbos specialistai, išsikvietėme pedagoginės-psichologinės tarnybos specialistus. Šiuo metu vyksta pokalbiai, nes mokiniai yra labai sukrėsti“, – kalbėjo D.Dapšauskienė.

VIDEO: Panevėžio 5-osios gimnazijos vadovė Daiva Dapšauskienė apie nužudytą moksleivį

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai iki pirmadienio ryto įtariamojo dar nebuvo nustatę.

Gausios pareigūnų pajėgos vos prašvitus vėl grįžo į įvykio vietą ieškoti įkalčių, bendravo su gyventojais.

Nusikaltimo vakarą ir pirmąją rytinės paieškos valandą taip pat nepavyko aptikti ir nužudymo įrankio. Manoma, kad nepilnametis galėjo būti nužudytas peiliu.

VIDEO: Panevėžyje nužudytas nepilnametis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius