-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudyto teisėjo draugė: jis gyveno ir mylėjo atsargiai

Ar nevilties dėl dukters seksualinio išnaudojimo apimtas Drąsius Kedys turėjo pagrindo įtarinėti teisėją Joną Furmanavičių? O gal mirtini šūviai buvo paleisti į niekuo dėtą žmogų? Atsakymų į šiuos klausimus ieškojo ir „Lietuvos rytas“.
Įvykio vietoje
Teisėjas Jonas Furmanavičius nužudytas susiruošęs vykti į darbą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dienraščio žurnalistės kalbinti J.Furmanavičiaus pažįstami tvirtina, kad teisėjas buvo labai atsargus ir skubotų sprendimų nedarė nei darbe, nei asmeniniame gyvenime. Daugybės draugų jis neturėjo, juos rinkosi kruopščiai ir draugais imdavo laikyti tik po ilgų pažinties metų.

Viena J.Furmanavičiaus draugė prisiminė, kaip kartą teisėjas ją pakvietė pavakarieniauti – esą norįs supažindinti su ypatingu žmogumi. Ir atvedęs nesiskutusį, tada jau į gyvenimo dugną riedėjusį aktorių Viktorą Šinkariuką.

„Vėliau sužinojau, kad Jonas jam šaltibarščius gamindavo, kai aktorius neturėdavo ką valgyti. Ar tai apie žmogų nieko nepasako?“ – klausė Julija.

Paskutinę savaitę prieš mirtį teisėjas buvo išvykęs į mokymus Molėtuose. Jis atrodė sutrikęs ir visų klausinėjo, kaip galėtų ir turėtų apsiginti nuo mestų kaltinimų.„Prisimenu Jono skambutį liepos 28-osios vakare. Jis buvo susinervinęs. Paklausiau, kas yra. Atsakė: „Nežinau, nei kas, nei kodėl painioja mane į pedofilijos skandalą“, – pasakojo Julija.

Moteris iš pradžių to skambučio nesureikšminusi. Tik vėliau, kai kaltinimai ėmė lįsti į viešumą, o teisėjas apie savo bėdas pasipasakojo ir kitiems draugams, visi kartu ėmę aiškintis, kas atsitiko.

Draugai sužinojo, kad kartą J.Furmanavičių esą užsipuolė D.Kedžio sesuo teisėja Neringa Venckienė. Jų kabinetai yra greta. Kolegė tikino žinanti, kas yra jo draugai, kas pas jį į darbą ir į namus atvažiuoja sidabriniu „MercedesBenz“ automobiliu.

„Tada Jonas mums pasakė: „Neringa mane seka darbe, o jos vyras advokatas – matyt, prie namų“, – lyg mozaiką pokalbių su J.Furmanavičiumi nuotrupas dėliojo „Lietuvos ryto“ kalbinti jo draugai.

Kalbinti nužudytojo draugai tikino girdėję, jog J.Furmanavičius buvo sulaukęs grasinimų. Kažkam net buvo prasitaręs, kad jį gali nušauti. „Jis guodėsi kitai seseriai, kad jam grasina“, – „Lietuvos rytui“ patvirtino J.Furmanavičiaus sesuo Sigita.

teismai.lt nuotr./Teisėjas Jonas Furmanavičius
Teisėjas Jonas Furmanavičius

Tarp Kauno teisininkų kalbama, kad ir pats D.Kedys buvo užsipuolęs J.Furmanavičių. Paskutinę savaitę prieš mirtį teisėjas buvo išvykęs į mokymus Molėtuose. Jis atrodė sutrikęs ir visų klausinėjo, kaip galėtų ir turėtų apsiginti nuo mestų kaltinimų.

29 metų odontologė Asta dienraščiui tvirtino, kad J.Furmanavičius jai buvo antras žmogus po motinos. Paklausta, ar teisėjas jai kalbėjo apie baisius įtarimus, ji atsakė: „Kalbėjo. Jis pats pirmas man pasakė – gal norėjo paruošti, kad nesužinočiau iš interneto.“

Pasak Astos, J.Furmanavičius į kaltinimus reagavo taip, kaip reaguojama išgirdus visišką absurdą. Na, šneka – tegul šneka.

„Jis sakė: neįsivaizduoju, kodėl aš? Klausiau – ar matei nors vieną tų žmonių? Tikino: nemačiau nei to vyro, nei mergaitės, nei jos mamos – net žodžiu su jais nesu persimetęs. Jis šitaip kalbėjo su dideliu įkarščiu. Istorija pasirodė tokia absurdiška, kad man netapo problema. Maža kas ką šneka, kai žmogus yra teisėjas. Nei svarsčiau pati, nei Jonu suabejojau“, – tikino moteris.

Rugsėjį, kai D.Kedys išplatino žiniasklaidai vaizdo įrašus, kuriuose jo mažametė duktė neva atpažįsta, kad ją esą tvirkino ir J.Furmanavičius, „Lietuvos rytas“ pabandė pasikalbėti su teisėju.

J.Furmanavičius, tada paklaustas ar pažįsta buvusį Seimo nario Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą, atsakė: „Galiu ranką prie širdies pridėjęs pasakyti – ne, ne ir dar kartą ne. Net matęs nesu.“ Teisėjas tikino nepažįstąs ir buvusios D.Kedžio sugyventinės.

„Žinote, jau geriau kas nors būtų mane apkaltinęs žmogžudyste, o ne pedofilija“, – tada kalbėjo J.Furmanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius