Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudytos gimnazistės mama gailisi neužkirtusi kelio nusikaltimui: „Žudikės internete cituodavo šėtono bibliją“

Antradienio vakarą BTV laidoje „Yra kaip yra“ – įtempta diskusija apie internete tykančius pavojus. Ar žinote, ką laisvu laiku veikia jūsų vaikas?
Šiaulių gimnazistės žudikių byla Apeliaciniame teisme
Šiaulių gimnazistės žudikių byla Apeliaciniame teisme / Rūtos Strakšaitės nuotr.

„Internete ieškojau įdomesnių šukuosenų, spalvų, makiažų ir pamačiau to tinklapio žymę. Taip nusprendžiau apžiūrėti, kas ten yra. Jo įvaizdis gana bauginantis, daug šokiruojančių nuotraukų. Ten  gali parduoti draugo sielą ir už tai gauti taškų“, – apie tinklalapį, kuris kelia nemažai diskusijų BTV laidoje „Yra kaip yra“ pasakos nepilnametė moksleivė Daina.

Įdomu tai, kad tame pačiame tinklalapyje, kuris Wikipedijoje nurodytas kaip skatinantis smurtinius nusikaltimus, buvo užsiregistravusi ir viena iš Šiaulių gimnazistės žudikių.

Aš juk viską mačiau, galėjau tam užbėgti už akių.

Ar baisaus nusikaltimo buvo galima išvengti? Į BTV laidos „Yra kaip yra“ studiją atvykusi nužudytosios moksleivės Nedos mama Dalia Račkauskienė teigė, kad ji žinojusi, ką internete veikia jos dukra ir net ką veikia jos žudikės.

„Neda nemažai laiko praleisdavo internete, ir aš labai domėjausi, ką ji ten veikia. Dukra dažnai parodydavo ir ką viešojoje erdvėje veikė tos merginos. Jos cituodavo puslapius iš šėtono biblijos, dėdavo savo nuotraukas su peiliais, krauju, pusnuoges. Tai neatrodė normalu“, – pasakojo nužudytosios Nedos mama, ir pridūrė, kad labai sunku atskirti ribą, kur yra normalus paauglio noras protestuoti ir atkreipti dėmesį, o kur jau baisi patologija.

„Aš juk viską mačiau, galėjau tam užbėgti už akių“, – BTV laidos „Yra kaip yra“ metu apgailestaus Nedos mama.

Šokiruojančią nuomonę laidos metu išreikš BTV „Yra kaip yra“ ekspertas G.Drukteinis: „Likimo ironija – auka išnyko, nebegrįš jau niekada. O man net kilo užuojauta žudikėms, galvojau kaip jos kenčia. Ir tai yra neteisinga. Čia kaip koks Breivikas, kuris gyvena sau sanatorijoj, mes juo domimės, o ar bent vieną iš aukų atsimenam? Vargu. Visada mums įdomesnis tas, kuris yra gyvas, ir mums labai rūpi kaip jis reintegruosis į tą visuomenę, kuri neva jį nuskriaudė“, – BTV „Yra kaip yra“ savo nuomone dalinsis etiketo žinovas ir šios laidos ekspertas G. Drukteinis.

Į BTV „Yra kaip yra“ laidos rengėjai taip pat stengėsi pakviesti ir vienos iš moksleivės Nedos žudikių motiną. Ji atvykti neišdrįso, tačiau savo emocijomis ir išgyvenimais sutiko pasidalyti atvirame laiške.

Ką nužudytosios merginos mamai ji papasakos laiške? Daugiau apie tai ir apie tikruosius pavojus tykančius viešojoje erdvėje bei Šiaulius sukrėtusio nusikaltimo detales – jau šį antradienio vakarą 20.30 val. per BTV.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius