Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudytos S.Rakauskaitės draugė Š.Žemaičio teisme: ji sakė, jeigu man kas nors nutiks, kaltas – Šarūnas

Šiaulių apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Pakruojo rajono Linkuvos miestelio gyventojas Šarūnas Žemaitis kaltinamas dviem nužudymais – sargo ir gyvenimo draugės.
Šarūnas Žemaitis
Šarūnas Žemaitis / Nuotr. iš „Facebook“
Temos: 1 Nužudymas

Š.Žemaitis kaltę dėl sargo nužudymo pripažįsta iš dalies, kaltės dėl vaiko motinos ir gyvenimo draugės neneigia. Teismas pirmajame posėdyje apklausia liudytojus, po pietų bus apklausiami du liudytojai bei vienas iš civilinių ieškovų, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Atvykusius bylos liudytojus teisme pasitinka savanoriai, jų užduotis – padėti teismo proceso dalyviams įveikti jaudulį, susiorientuoti nepažįstamoje aplinkoje, teikti psichologinę paramą užtikrinant saugią liudijimo aplinką. Apklausiant nepilnametę liudytoją, nužudytosios Samantos Rakauskatės draugę, posėdyje dalyvavo teismo psichologė.

Teismas prijungė patikslintus civilinius ieškinius, taip pat patikslintus ieškinius. Teismas nukentėjusiuoju pripažino nužudytosios S.Rakauskaitės mažametį sūnų, jo įstatyminiu atstovu paskirtas nužudytos mamos brolis. Be to, prokuratūra pateikė 35 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį nukentėjusiojo mažamečio vardu.

Nuotr. iš „Facebook“/Šarūnas Žemaitis
Nuotr. iš „Facebook“/Šarūnas Žemaitis ir Samanta Rakauskaitė su vaiku

Ikiteisminis tyrimas dėl Linkuvos gimnazijos sargo nužudymo pradėtas 2013 metų balandžio 6 dieną. Tądien rastas nužudytojo kūnas. Naktį mokykloje budėjusio vyro kūną jo kabinete kitą rytą rado žmona ir sūnus.

Kaip teigia prokuratūra, dvejus metus trukusiose nusikaltėlio paieškose buvo ne vienas įtariamasis, tačiau įrodymų, grindžiančių įtariamųjų kaltę, neužtekdavo.

Ikiteisminis tyrimas pasisuko kita kryptimi, kai po dvejų metų balandžio mėnesį tame pačiame miestelyje dingo 21 metų mergina. Mergina, pasak jos sugyventinio, šioje byloje kaltinamojo Š.Žemaičio, išėjo iš namų balandžio 11-osios rytą ir negrįžo.

Po savaitę trukusių paieškų dingusioji S.Rakauskaitė aptikta negyva šulinyje, netoli Linkuvos esančiame Mūravoto kaime.

Po savaitę trukusių paieškų dingusioji S.Rakauskaitė aptikta negyva šulinyje, netoli Linkuvos esančiame Mūravoto kaime.

Kai ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai rado merginos kūną, sugyventinis prisipažino, kad jis yra susijęs su S.Rakauskaitės mirtimi.

Bylos duomenimis, vakare pora susipyko ir Š.Žemaitis trenkė savo vaiko motinai. Bijodamas, kad ji gali iškviesti policiją dėl panaudoto smurto, vėliau ją uždusino. Norėdamas paslėpti kūną, jis išvežė jį užsidėjęs ant motorolerio bei paslėpė šulinyje, kur vėliau kūnas ir rastas.

Vykdant ikiteisminį tyrimą dėl S.Rakauskaitės nužudymo vienas iš liudytojų jau po Š.Žemaičio sulaikymo nurodė, kad žinojo apie jo anksčiau įvykdytą žmogžudystę gimnazijoje.

Antradienį teisme apklausta nužudytosios draugė sakė, kad S.Rakauskaitė jai sakiusi, kad jeigu kas nors jai nutiks, dėl to bus kaltas Šarūnas.

Nužudytosios draugė sakė, kad S.Rakauskaitė jai sakiusi, kad jeigu kas nors jai nutiks, dėl to bus kaltas Šarūnas.

2013 metų balandžio 5-osios naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Š.Žemaitis, kaip įtariama, ėjo vogti tuo metu renovuojamojoje gimnazijoje esančių statybinių prekių ir išsigandęs, kad pamatęs jį mokyklos viduje sargas iškvies policiją, pargriovė ji ant žemės ir kelis kartus trenkė.

Dviguba žmogžudyste kaltinamam Š.Žemaičiui gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius