-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Obuolių rinkimo pabaigtuvės Panevėžio rajone vienam kaimynui kainavo gyvybę, kitam – laisvę

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas panevėžietį Rimantą Grigalavičių pripažino kaltu dėl žmogžudystės ir nuteisė 9 metų laisvės atėmimu. Prokurorė už tyčinį labai sunkų nusikaltimą teisiamajam siūlė skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę.
Peilis
Peilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusių metų rudenį du sodų kaimynai, Paįstrio seniūnijoje (Panevėžio r.) surinkę obuolius ir juos išgabenę į supirkimo punktą, vakare susėdo atšvęsti rudens derliaus pabaigtuvių.

Vėliau vyrai susipyko, nes kaimynas, užsisėdėjęs pas išgertuvių namelio šeimininką, niekaip nenorėjo eiti namo. Konfliktas baigėsi, kai supykęs šeimininkas Rimantas Grigalavičius pagriebė peilį ir smogė kaimynui į petį.

Vyrai susipyko, nes užsisėdėjęs kaimynas niekaip nenorėjo eiti namo...

Buvo iškviesta greitoji pagalba, tačiau pavojingas gyvybei dūris buvo mirtinas.

Pasak neįgalaus nukentėjusiojo artimųjų ir jį pažinojusių liudytojų, jis buvo nuolankaus būdo ir neagresyvus žmogus, pasakojama prokuratūros atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Valstybinį kaltinimą palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės, dabar Panevėžio apylinkės vyriausiosios prokurorės Sandros Povilonienės teigimu, teisiamasis tyčinę veiką siekė paneigti būtinosios ginties versija, tačiau šioje rajono policijos komisariato pareigūnų per trumpą laiką ištirtoje byloje surinkti duomenys ir specialistų išvados patvirtino, kad auka buvo nužudyta peilio smūgiu iš už nugaros.

Pasak prokurorės S.Povilonienės, taip pat vadovavusios ir šio nusikaltimo tyrimui, baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė, turėjusi įtakos nusikaltimo įvykdymui, buvo apsvaigimas nuo alkoholio.

Baudžiamasis kodeksas už gyvybės atėmimą kitam žmogui numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

Prokurorė S.Povilonienė 15min.lt ketvirtadienio pavakarę minėjo, kad nuosprendžio tikriausiai neskųs, nes sutinka su lenvinančiomis aplinkybėmis, kurias šioje byloje įžvelgė teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius