Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Organizuota grupuotė įkliuvo imitavusi eismo įvykį

Šiemet kovą į Lietuvą pargabentas nuo 2009-ųjų metų ieškotas organizuotos grupuotės narys, įtariama, imitavęs eismo įvykį, siekdamas iš draudimo bendrovės gauti išmoką už automobilį.
Už automobilį „Peugeot 207 CC“ siekė gauti 43 tūkst. litų.
Už automobilį „Peugeot 207 CC“ siekė gauti 43 tūkst. litų. / Klaipėdos PVK nuotr.

1985 m. gimęs M.V. buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje pagal Lietuvos Respublikos teisėsaugos institucijų jo atžvilgiu išduotą Europos arešto orderį. Įtariama, kad jis ir kiti organizuotos grupės nariai, siekdami panaikinti vieno jos nario prievolę padengti lizingo bendrovei neišpirkto turto vertę ir įsigyti automobilio nuosavybės teisę, imitavo eismo įvykį ir pasikėsino apgaule užvaldyti didelės vertės draudimo išmoką už neva apgadintą kasko draudimu apdraustą automobilį.

2009 m. kovą Klaipėdos rajone grupuotės nariai imitavo eismo įvykį ir apie jį bei apie neva eismo įvykio metu apgadintą kasko draudimu apdraustą automobilį „Peugeot 207 CC“ pranešė policijai ir draudimo bendrovei. Siekiant padengti automobilio „Peugeot 207 CC“ neišpirktą apie 43 tūkst. Lt dalį, draudimo bendrovei buvo pateikta tokios pat sumos transporto priemonės remonto sąmata.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas jau paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį keturiems šios grupuotės nariams: trims paskirtos bausmės nuo 2 iki 3 su puse metų laisvės atėmimo, vienam – 2 metams apribota laisvė.

Tyrimas M.V. atžvilgiu buvo išskirtas į atskirą bylą. 2010 m. lapkritį M.V. sulaikytas Didžiojoje Britanijoje ir šių metų kovą perduotas Lietuvai. M.V. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai. Už didelės vertės organizuotoje grupėje įvykdytą sukčiavimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 8-erių metų.

VIDEO: Klaipėdoje prieš teismą stos didelės vertės sukčiavimu įtariamas asmuo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius