-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Juoko dozė: apie bruktą 2 tūkst. eurų kyšį Lietuvos policija feisbuke pranešė žemaičių tarme

Vasario 21 dieną apie 17 valandą 33 minutės Mažeikių rajono Račalių kaime sustabdytas girtas vairuotojas bandė išsisukti pareigūnams pasiūlydamas 2 tūkst. eurų kyšį. Apie tai Lietuvos policija savo feisbuke paskalbė išradingai – ne visiems suprantama žemaičių tarme. Už nesuprantamą pranešimą netgi šmaikščiai atsiprašė. Tai prajuokino ne vieną internautą.
Mažeikių rajone sustabdytas girtas vairuotojas pasiūlė kyšį
Mažeikių rajone sustabdytas girtas vairuotojas pasiūlė kyšį / Lietuvos policijos nuotr.

Kaip rašoma Policijos departamento paros įvykių suvestinėje, vasario 21 dieną apie 17 valandą 33 minučių Mažeikių rajono Račalių kaime vyras, gimęs 1964 metais, siekdamas išvengti atsakomybės už KET pažeidimą (automobilį vairavo neblaivus – įpūtė 1,81 prom.), Telšių apskrities VPK pareigūnams siūlė 2 tūkst. eurų kyšį.

Lietuvos policijos nuotr./Mažeikių rajone sustabdytas girtas vairuotojas pasiūlė kyšį
Lietuvos policijos nuotr./Mažeikių rajone sustabdytas girtas vairuotojas pasiūlė kyšį

Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 281-1 straipsnio 1 dalį (Transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo – gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų) bei 227 straipsnio 2 dalį (Papirkimas – gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų).

Vasario 22 dieną apie šį įvykį Lietuvos policija paskelbė ir savo feisbuko paskyroje. Pranešimas – itin originalus, parašytas ne visiems lietuviams suprantama žemaičių tarme. Juk kyšis pasiūlytas Žemaitijoje – Mažeikių rajone. Pranešimo pabaigoje Lietuvos policija net atsiprašė tų, kurie nieko nesuprato.

„Vakar į pavakarė, Mažeikių rajuone, pem-šešių metų drūc, į nebloga įkalės vairuotuos sumislei papiragyti duorus policajus. Tei policaja 2000 evrų vertės pyragą atsisakė ir suorganizava šėlta nakvynė beloungie. Nuorem atskira informoute žemaičius, kad už pyraginimą grės atsakoumybė. P. S. Atsiprašuom tų, katrei nesuprounta“, – šypsenėle pranešimą žemaičių tarme užbaigė Lietuvos policija.

Pranešimas jau per pirmąją valandą sulaukė kelių tūkstančių paspaudimų „mėgsta“.

„Kokia graži ta mūsų žemaičių kalba! Prie aukštaičių du žemaičiai gal kalbėt, taip kaip mūsų tėvai rusiškai varydavo, norėdami, kad mes, vaikai, nesuprastume apie ką jie kalba“, – komentavo viena internautė.

„Man skaitant galvoje Stonkaus balsas skambėjo“, – teigė kitas, už šią mintį susilaukęs kelių šimtų teigiamų įvertinimų.

Komentatoriai gyrė policijos atstovus už šmaikštumą ir dėkojo už gerą juoko dozę nuo pat ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius