-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oskaro“ verta sukčiaus vaidyba: nepriekaištingas akcentas ir amerikietiškas dokumentas

Socialiniame tinkle „Facebook“ sklinda nuo sukčiaus nukentėjusios vilnietės istorija. Ją apmulkino angliškai prabilęs sukčius, kurį atpažino ir kiti nuo apsukruolio nukentėję žmonės, kadangi savo nešvarų darbą jis atlieka išskirtinai meistriškai.
Sukčiaus naudojamas JAV išduotas vairuotojo pažymėjimas
Sukčiaus naudojamas JAV išduotas vairuotojo pažymėjimas / „Facebook“ nuotr.

Troleibusu važiavusi ir nuo apsukraus sukčiaus nukentėjusi vilnietė apmaudžia istorija pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. „Bent jau jūs būkite atsargesni“, – apie apgaviką bandė perspėti mergina.

Papasakojo įtikinamą istoriją

Antradienį vakare prie vilnietės priėjęs angliškai kalbantis jaunuolis pradėjo savo graudžią istoriją. 

Pagal sukčiaus turimą dokumentą, jis – 22-ejų metų amžiaus Ilinojaus valstijos, JAV, gyventojas Simonas Samoška.

„Jam neva reikėjo tik 12 eurų, kad nuvyktų į Klaipėdą 23 val. išvykstančiu autobusu. Uostamiestyje gyvena jo močiutė, jis pasakė jos vardą ir pavardę bei apytiksliai nurodė ir gatvę bei pridūrė, kad į Lietuvą jis atvykęs tik jos aplankyti“, – sukčiaus istoriją prisiminė vilnietė.

Grįždamas iš Vilniaus oro uosto, kur nuvažiavo palydėti 5 valandą ryto į Dubliną išskrendančio brolio, prekybos centre „Iki“ jis neva buvo apiplėštas piktavalių. „Jis kreipėsi pagalbos, bet niekas iš žmonių jam nesugebėjo pagelbėti“, – pasakojo nukentėjusi mergina.

Vaikino teigimu, plėšikai atėmė jo piniginę ir telefoną, kai jis pirko cigaretes parduotuvėje ir pardavėjai buvo padavęs vairuotojo pažymėjimą.

Todėl JAV išduotą dokumentą vaikinui neva ir pavyko išsaugoti. Tai sustiprino įspūdį, kad vaikino istorija nėra išgalvota.

Praradusiam pinigus ir telefoną vaikinui esą prireikė visos dienos, kad išdrįstų prašyti pinigų iš nepažįstamų žmonių.

Iki tol jis pasakojo beviltiškai slampinėjęs sostinės gatvėmis. „Kadangi esu kilnios širdies, suvirpėjo viduje, o jeigu jis nemeluoja ir aš būčiau jo vietoje?“, – sakė sukčiui 12 eurų davusi mergina.

Maladec, Simuk, pavarei“

Gavęs pakankamai pinigų kelionei, vaikinas puolė dėkoti dosniai vilnietei, paspaudė ranką ir išlipo stotelėje Vilniaus stoties rajone.

Tačiau sukčius pasuko ne autobusų stoties link, o į geležinkelio pusę, kur jo laukė grupė jaunuolių. „Maladec, Simuk, pavarei“, – lietuviškai jie šaukė vaikinui.

Mergina buvo apstulbusi. Vis dar negalėdama patikėti, kad buvo apgauta, ji grįžo prie sukčiaus paklausti, kodėl jis neina pirkti autobuso bilieto. 

Vaikinas tik parodė į uždarytas kasas ir paspartino žingsnį. Skubėdamas atsikratyti jam pagelbėjusios merginos apgavikas teisinosi, kad su lietuviškai prabilusiais vaikinais susipažino visai neseniai – kartu su jais neva turėjo važiuoti į Klaipėdą.

Praradusi kantrybę, mergina paprašė atiduoti pinigus, tačiau vaikinas sukrapštė tik 5 eurus. „Ar paliksi mane basą?“, – susigraudinęs sukčius klausė jo klastą išaiškinusios merginos.

Kadangi esu kilnios širdies, suvirpėjo viduje, o jeigu jis nemeluoja ir aš būčiau jo vietoje?

Deportuotas iš JAV

Gerai paruoštai istorijai įrodyti sukčius naudoja JAV išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Pagal sukčiaus turimą dokumentą, jis – 22-ejų metų amžiaus Ilinojaus valstijos, JAV, gyventojas Simonas Samoška.

Praėjusių metų vasarį S.Samoška už smulkias vagystes buvo nuteistas JAV. Įtariama, kad dėl to jis neteko teisės gyventi JAV ir buvo priverstas grįžti į Lietuvą.

15min žiniomis, per pastarąjį mėnesį nuo lietuviškai neva nekalbančio sukčiaus nukentėjo ne vienas patiklus vilnietis, tačiau policijos atstovai pateikti informacijos apie šį sukčių negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius