TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paaiškėjo, kas nufilmavo grumtynes Kedžių namuose

Iškart po penktadienį vykusių grumtynių Kedžių name Klonio gatvėje Garliavoje, portale Youtube.com pasirodė vartotojo Gute 74 išplatintas įrašas „Teroras prieš mergaitę“.
Gintaras Narvilas
Gintaras Narvilas / BTV iliustr.

Tauta, pasidalijusi į dvi priešingas stovyklas, pagaliau galėjo savo akimis pamatyti ir įvertinti, kas šioje istorijoje sako tiesą, kas meluoja, o kas tik lengvai perdeda. Verta priminti, kad žurnalistų į namus nei Kedžiai, nei apsauga neįleido. Taigi apie grumtynes jie galėjo spręsti tik girdėdami mergaitės klyksmą, Laimutės Kedienės riksmą ir Kauno Vaiko teisų apsaugos specialistės Anželikos Vežbavičiūtės komandą „baigti (grumtis), palikti vaiką ir visiems išeiti“. 

Antradienį BTV rodytoje laidoje „Lietuvos žinių tyrimas“ buvo atskleista paslaptingojo filmuotojo asmenybė.

Tai – Viktoras Narvilas. Šis žmogus prikimusiu balsu už kadro siūlė skambinti prezidentei, kad atvažiuotų ir „apgintų mergaitę“. Jis pats savo atsiradimą Kedžių name paaiškino taip:

„Kedžiai ir anksčiau leisdavo man filmuoti namuose. Kai prasidėjo grumtynės, buvau lauke ant laiptų, išgirdau klyksmą. Visi šitie apsauginiai buvo ant sugriuvusių žmonių krūvos užsilipę. Pradėjo virsti gėlės. Nenufilmavau, bet mačiau, kad apsauginis smogė Audronei Skučienei į veidą“.

Viktoras įsitikinęs, kad nufilmavo, kaip policija naudoja prievartą prieš mergaitę.

Įdomi detalė. Netrukus Youtube.com išplatinti Viktoro ar kitų autorių nufilmuoti vaizdai verti griežto etikos sargų įvertinimo, jei pažeidžia Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą. Skubėdamas išplatinti medžiagą autorius pamiršo „paslėpti“ mergaitės veidą. Vėliau šį vaizdelį parodė ir TV žinių laidos. Vaizdą publikavusios žiniasklaidos priemonės taip pat pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą – mergaitės veidas turėjo būti uždengtas.

Tačiau Žurnalistų etikos inspektoriaus sankcijų ar perspėjimo G.Narvilas nesulauks, nes nėra profesionalus žurnalistas. Jei kas nors kreiptųsi į teismą, gindamas mergaitės interesus, teisėjas spręstų, ar vaizdus filmavęs asmuo gali būti laikomas informacijos rengėju ir skleidėju. Akivaizdu, kad N.Venckienė už tokį mergaitės teisių pažeidimą Gintarui pretenzijų neturės.

Vaizdo įrašą rasite čia.

Laidoje kalbėjęs Tauris Stauskis, Kauno apskrities VPK Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkas, įvykius filmavusį vyriškį pavadino „Kedžių giminaičiu“. 15min.lt žiniomis, jis turėjo omeny  N.Venckienės pusbrolį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius