Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, ko Šeduvoje troško vyras, suvaidinęs ginkluotą ir mirtinai pavojingą

Visus išgąsdinęs ginklas pasirodė esąs tik vaikiškas žaislas, praneša ir daugiau detalių apie sujudimą Radviliškio rajone pasakoja Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai.
Bylos įkalčiai: žaislinis pistoletas
Bylos įkalčiai: žaislinis pistoletas / Šiaulių VPK nuotr.

Kovo 15-osios popietę Šeduvos gyventojams nesaugumo jausmą sukėlė vaizdelis Kėdainių gatvėje. Jie stebėjo dviejų čia stovinčių vyrų bendravimą, kuris virto grėsminga situacija. Vienas jų išsitraukė ginklą ir pradėjo juo grasinti. Po to ginklą užsikišo už kelnių juosmens ir prieš jį stovėjusį vyrą aptalžė. Po smūgių ginklas vėl atsidūrė agresyviojo incidento dalyvio rankoje ir buvo nukreiptas į sumuštąjį. Pastarasis po konflikto liko gulėti ant žemės, o antrasis pasišalino.

Anot nukentėjusiojo, jis buvo ne tik sumuštas, bet į jį buvo ir šauta. Vyras dėl patirtų sumušimų buvo nuvežtas apžiūrėti į Radviliškio, po to į Šiaulių ligoninę.

Šautų žaizdų nerasta. Nukentėjusysis buvo neblaivus, jo apsvaigimui nustatyti paimtas kraujas.

Pareigūnai mėgsta apsidrausti, ginklą vadindami „daiktu, panašiu į pistoletą“. Šiuo atveju tokia formuluotė būtų itin taikli.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai netruko nustatyti, kad iš įvykio vietos pasprukęs konflikto dalyvis yra 23 metų neseniai iš Radviliškio į Šeduvą atsikraustęs vyras, kuris pareigūnams dėl įvairių teisėtvarkos pažeidimų yra puikiai pažįstamas. Jau po valandos jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Vyrui nustatytas vidutinis – 2,17 prom. girtumas.

Ginklas, su kuriuo jis grasino, pasirodė esąs tik žaislinis pistoletas.

Galutiniam įvertinimui šiuo metu jis perduotas Kriminalistinių tyrimų specialistams. Tad realaus pavojaus nebuvo, tačiau nukentėjusįjį ir aplinkinius išgąsdino – iš kur visiems žinoti, kad ginklas netikras.

Prieš incidentą abu vyrai laiką draugiškai leido alaus bare, o konflikto priežastimi tapo degtinės butelis, kurio savo kuprinėje pasigedo įtariamasis ir alkoholio vagyste apkaltino savo sugėrovą.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, vaikinui pareikštas įtarimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius