-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 11 /16:02

Paaiškėjo, kodėl Neringa Venckienė nevežė Drąsiaus Kedžio dukros į klinikas. Antstolė Sonata Vaicekauskienė paskelbė ultimatumą

Trečiadienio popietę velionio Drąsiaus Kedžio dukros globėja Neringa Venckienė buvo įpareigota mergaitę policijos patalpose perduoti antstolei Sonatai Vaicekauskienei. Pastaroji pagaliau turėjo įvykdyti gruodžio 16 d. Kėdainių apylinkės teismo sprendimą grąžinti vaiką motinai Laimutei Stankūnaitei. Tačiau padėtis nepasikeitė – mergaitė iš Venckų namų niekur neišvyko, nes D.Kedžio artimųjų teigimu, ji nenori grįžti gyventi pas mamą.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susitikimas buvo planuojamas Kauno policijos patalpose Chemijos prospekte įrengtame vaiko apklausos kambaryje.

Leido mokytis savarankiškai

Ryte mergaitę ketinta vežti pas Kauno klinikų medikus, iš kurių tikėtasi gauti pažymą, leidžiančią vaikui neiti į mokyklą ir mokytis namuose. Pirmasis bandymas gauti tokią pažymą buvo nesėkmingas.

Tačiau į Kauno klinikas mergaitė neišvažiavo. Prie Venckų ir Kedžių namų Klonio gatvėje susirinkusiam būreliui žmonių D.Kedžio teta Audronė Skučienė paaiškino, kad užteko gauti mokyklos direktoriaus sutikimą vaikui leisti mokytis namuose.

Kauno rajono Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos direktorius Aloyzas Pakuolkis 15min.lt patvirtino šią informaciją.

Į mokyklą vaiko leisti nenorima, nes baiminamasi, kad joje mergaitę gali paimti L.Stankūnaitė.

Nepasirodė policijoje

14 val. teisėja N.Venckienė buvo įpareigota atvykti su savo globotine į Chemijos prospekte esančias policijos patalpas. Vaiko apklausos kambaryje mergaitė turėjo būti perduoti anstolei S.Vaicekauskienei, kuri vykdo teismo sprendimą sugrąžinti dukrą motinai.

Tačiau jau gerokai anksčiau tapo aišku, kad teismo sprendimas iš šįsyk nebus įvykdytas. Klonio gatvėje kreipdamasi į susirinkusius D.Kedžio šalininkus, A.Skučienė pasakė: „Elgsimės kaip ir anksčiau. Jei mergaitė nenorės, ji prievarta niekur vežama iš namų nebus“.

Dar anksčiau tos pačią dieną kuriamos politinės partijos „Drąsos kelias“ socialinio tinklo puslapyje pasirodė toks pranešimas: „Manau, kad atsiras ne viena dešimtis tūkstančių žmonių, kurie gins mergaitę nuo sužvėrėjusių teisėjų sprendimų ir parašais, ir savo kūnais. Dėl to, kad Lietuvos teismas nebegintų iškrypėlių ir kad nebebūtų laužomi vaikų likimai, galima ir referendumą organizuoti. Prie to dar pridedant reikalavimą rinkti teisėjus tiesioginiuose rinkimuose, įvesti prisiekusiųjų teismą ir tarėjus“.

Nesulaukusios atvykstant N.Venckienės su vaiku, apie 14.30 val. policijos pastatą skubiai paliko situacijos komentuoti nepanorusios L.Stankūnaitė ir S.Vaicekauskienė. Antstolė tik patvirtino, kad tai buvo paskutinysis bandymas geruoju įvykdyti teismo sprendimą: Toliau teismo nutarimas bus vykdomas įstatymų nustatyta tvarka: „Laikysimės Civilinio proceso kodekso 764 straipsnio”. Bus imtasi prievartinių veiksmų, kurie, kaip pabrėžiama, nereiškia, kad bet kokia tiesioginė prievarta bus naudojama prieš vaiką.

PAPILDYTA: Reikalauja šalinti teisėją G.Kryževičių

Paaiškinusi, kodėl mergaitė ryte nebuvo nuvežtą į Kauno klinikas, A.Skučienė ta pačia proga susirinkusiems pranešė, kad ketinama reikalauti Lietuvos Aukščiausiojo teismo (LAT) pirmininko Gintaro Kryževičiaus nušalinimo nuo pareigų.

Prašymą, per kelias dienas surinkus jam pritariančių gyventojų parašus, ketinama nusiųsti Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Teisėjų tarybai, Teisėjų etikos ir drausmės komisijai.

„Teisėjo G.Kryževičiaus vieši pasisakymai ir komentarai dėl pedofilijos bylos, Kedžio dukters gyvenamosios vietos bylos, arogantiškas elgesys, siūlymai teisėjai N.Venckienei palikti darbą, nesuderinami nei su teisėjo, LAT  ir Teisėjų tarybos pirmininko elgesiu ir veikla. Jo dualistinė padėtis (Jono Furmanavičiaus draugo (teisėjas, kurį, kaip įtariama, 2009 m. spalio 5 d. nušovė D.Kedys – red. past.) sudaro sąlygas jam pačiam pasitraukti iš teisėjo pareigų. ...

G.Kryževičius, būdamas Aukščiausiojo teismo teisėju, žemina teisėjo vardą, daro gėdą visai teisinei sistemai, ją diskredituoja. Kadangi savo noru neatsistatydina, jam turi būti iškelta drausmės byla ir jis pašalintas iš užimamų pareigų“, - rašoma prašyme.

Kreipėsi į antstolę

15min.lt primena, kad pagal gruodžio 16 d. priimtą Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą, biologinei D.Kedžio dukros motinai L.Stankūnaitei mergaitė turėjo būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo. Sprendimas nebuvo įvykdytas. L.Stankūnaitė dėl teismo sprendimo įvykdymo kreipėsi į Kauno antstolę S.Vaicekauskienę.

N.Venckienė Panevėžio apygardos teismui bandė užginčyti Kėdainių teismo sprendimą. Panevėžio teismas atsisakė priimti skundą dėl procedūrinių pažeidimų – jis nebuvo paduotas per apylinkės teismą, kurio sprendimą skundė. N.Venckienė bandė nušalinti ir antstolę, bet jos skundas taip pat netenkintas.

Kėdainių teismas 2010-ųjų gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas, o byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius