-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgimas Kaune: jauni nusikaltėliai paspruko žiauriai sumušę vienintelį prižiūrėtoją

Šeštadienį vakare iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų pabėgo trys septyniolikmečiai. Tam, kad ištrūktų į laisvę, jauni nusikaltėliai žiauriai sumušė prižiūrėtoją, tai patvirtino Kalėjimų departamento Bendrojo skyriaus viršininkė Neringa Stagienė. Kitas pabėgimo detales atskleidė gerai informuoti 15min šaltiniai, kuriems šis pabėgimas – dar vienas nuolatinio prižiūrėtojų trūkumo įrodymas.
Kauno nepilnamečių kolonija
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius-pataisos namai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip teigė 15min šaltiniai, šeštadienį vakare vienas iš bėglių kreipėsi į prižiūrėtoją.

Jam neva reikėjo paskambinti artimiesiems, o kasdien kiekvienas iš nepilnamečių nuteistųjų turi teisę į nemokamą skambutį, todėl pareigūnui teko paklusti jaunuolio reikalavimui.

Tiesa, prieš duodant telefono ragelį nuteistajam į rankas, visuomet reikia užpildyti, kam ir kokiu reikalu ruošiasi skambinti pataisos namuose kalintis nusikaltėlis.

Tuo ir buvo užsiėmęs vienintelis prižiūrėtojas, kai, akimirkai praradęs budrumą, sulaukė stipraus smūgio. 15min šaltinių teigimu, labiausiai tikėtina, jog nusikaltėlis taikėsi į pareigūno galvą, tačiau pataikė į nugarą.

Nuo netikėto smūgio vyras prarado pusiausvyrą ir sulaukė smūgių krušos – bėgliai jį talžė tol, kol šis nebegalėjo priešintis.

Sąmonės netekęs pareigūnas buvo vienintelis kartu su nuteistaisiais buvęs prižiūrėtojas, todėl bėgliai netrukdomi skynėsi kelią į laisvę – ne tik turimu gelžgaliu, bet ir kumščiais jie daužė duris, kol skilo jų stiklo paketas. Durys nebuvo grotomis apsaugotos.

Jaunuosius nusikaltėlius nuo laisvės skyrė trejos tokios durys, lįsdami pro jas septyniolikmečiai neišvengė pjautinių žaizdų, teigia 15min šaltiniai.

Ištrūkus pro socialinės reabilitacijos centro duris, krauju pasruvusių septyniolikmečių nepasitiko nei bokšteliuose budintys, nei patruliuojantys prižiūrėtojai.Vietoj to centre sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros.

Apie 20 val. 40 min. bėgliai atsidūrė Technikos gatvėje. Čia jų keliai išsiskyrė. Šilutiškis M.G. ir viešviliškis L.Č. patraukė miesto centro link, vilnietis A.L. – Vilniaus kryptimi.

Tačiau nusikaltėlių planus sujaukė gausios policijos pareigūnų ir kareivių pajėgos. Buvo pasitelktas ir kariškių sraigtasparnis, kuris turėjo gerokai įbauginti bėglius, sukdamas ratus laikinosios sostinės padangėje.

Tąnakt nerimas kamavo ir daugybę kauniečių.

Paieška truko kone visą naktį – tik paryčiais, apie 3 val. 55 min., Kauno policijos pareigūnų ekipažas važiavęs per vadinamąjį Pilies tiltą pastebėjo du bėglius – L.Č. ir M.G. Jie buvo sulaikyti Jurbarko gatvėje ir pristatyti į visą naktį veikusį Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

„Facebook“ nuotr./Bėglių sulaikymo vietoje
„Facebook“ nuotr./Bėglių sulaikymo vietoje

Verta pažymėti, kad nė vienas iš septyniolikmečių nepažinojo Kauno gatvių, todėl kol kas neaišku, kokiu būdu jie sugebėjo nepastebėti atsidurti taip toli nuo pataisos namų.

Trečio bėglio pareigūnams taip lengvai rasti niekaip nepavyko. Jis buvo ieškomas iki sekmadienio ryto.

Apie 7 val. į darbą Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose važiavo vienas prižiūrėtojas. Žinios apie praėjusios nakties įvykius neaplenkė ir jo.

Važiuodamas Ateities plentu jis atkreipė dėmesį į ant prekybos centro „Iki“ stogo esantį žmogų. Vyras negalėjo patikėti savo akimis. Tai buvo jam gerai pažįstamas trečiasis bėglys – septyniolikmetis A.L.

Patyrusiam prižiūrėtojui pavyko įtikinti nusikaltėlį pasiduoti gražiuoju – nepilnametis sulaikymo metu nesipriešino ir buvo pristatytas į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus.

Kitaip nei kiti du nusikaltėliai, ilgiausiai ieškotas bėglys slėpėsi vos per porą kilometrų nuo įkalinimo įstaigos, tame pačiame Petrašiūnų gyvenamajame rajone.

Google nuotr./Trečiasis bėglys slėpė ant prekybos centro „Iki“ stogo
Google nuotr./Trečiasis bėglys slėpė ant prekybos centro „Iki“ stogo

Kaip 15min informavo laikinai Kalėjimų departamento atstovės spaudai funkcijas atliekanti N.Stagienė, visų bėglių atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nors pabėgusiems nepilnamečiams buvo likę kalėti iki pustrečių metų, už pabėgimą iš pataisos namų nepilnamečiams gresia iki penkerių papildomų metų nelaisvės.

Taip pat dėl incidento pradėtas tarnybinis patikrinimas. Komisija, sudaryta iš imuniteto, kriminalinės žvalgybos ir priežiūros pareigūnų, vertins su šiuo pabėgimu susijusių pareigūnų veiksmus ir atsakomybės klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius