Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 24 /14:49

Padangų sandėlyje Zarasuose kilo gaisras – dirbo net 8 autocisternos

Šeštadienio rytą Zarasų Valstiečių gatvėje veikiančios UAB „Torgitos“ įmonės padangų sandėlyje kilo gaisras – vietoje dirbo 8 autocisternos. Laimei, nefiksuota atvira ugnis, tačiau įmonė spec. tarnyboms jau yra gerai žinoma.

Kaip 15min informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas, pranešimo sulaukta liepos 24 dieną 9.14 valandą.

9.20 valandą ugniagesiai gelbėtojai jau buvo įvykio vietoje. Nustatyta, kad stipriai uždūmintas 500 kv. m plotas. Iš viso įmonės sandėliai užima 3 tūkst. kv. m.

Laimei, neįsivyravo atvira ugnis – neužsidegė stogas, tad gaisras neplito.

Kęstučio Stankevičiaus nuotr./Gaisras įmonės „Torgita“ padangų sandėlyje
Kęstučio Stankevičiaus nuotr./Gaisras įmonės „Torgita“ padangų sandėlyje

Vietoje dirbo net 8 autocisternos.

Į incidentą sureagavo ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„Akivaizdu, kad rudeniui suplanuoti tolimesni padangų tvarkymo sugriežtinimo planai negali laukti ir su jais pradėsime jau pirmadienį“, – rašo ministras.

Kaip savo asmeninėje feisbuko paskyroje teigė įvykio vietoje apsilankęs Arnoldas Abramavičius, vidaus reikalų viceministras, vidiniame įmonės pastate degė padangų drožlės. 12 valandą gaisras buvo užgesintas.

„Dūmų nėra, budi 3 ugniagesių komandos, kvapo teritorijoje nėra, aplinkosaugininkai matuoja užterštumą“, – informavo A.Abramavičius.

„Torgita“ specializuojasi naudotų padangų tvarkyme, surinkime ir utilizavime. Spec. tarnyboms ši įmonė jau yra žinoma – anksčiau buvo nustatyta pažeidimų: padangos sandėliuotos netinkamai.

Po 2019 metų spalio 16 dieną kilusio padangų gaisro Alytaus įmonėje „Ekologistika“ (ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę) akyliau tikrinti imtos visos padangas perdirbančios įmonės.

Dar 2019 metų lapkritį Zarasų įmonė „Torgita“, veikianti nuo 1997 metų, svarstė užsidaryti. Kaip teigė įmonės vadovas Ričardas Suslavičius, veikla nepelninga, sunku rasti pirkėjų perdirbtai produkcijai. Tuomet jis pripažino, kad įmonė buvo viršijusi leistiną laikyti padangų kiekį, be to, jos laikytos netinkamoje vietoje – už įmonės teritorijos.

Tuometis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad dėl pažeidimų šios įmonės veikla galėtų būti uždrausta.

Aplinkos apsaugos departamento 2019 metų rudenį pateiktas duomenimis, „Torgita“ buvo tikrinta 13 kartų, iš jų 10 kartų per 4 metus nustatyti pažeidimai.

„Nepamenu metų, kad mes nekalbėtume apie šią įmonę. Mes jiems kasmet skiriame baudas, tikriname juos kasmet“, – 2019 metų spalį 15min yra sakęs Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas.

Ugniagesiai, ko gero, užrištomis akimis nuvažiuotų iki „Torgitos“ sandėlių, nes ten reguliariai užsuka patikrai, dažnai kelia droną, ieško, ar kas nesmilksta.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius