-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padirbtą vairuotojo pažymėjimą pateikęs vokietis neteko SAAB ir atsidūrė už grotų

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė ir į areštinę uždarė vokietį, kuris dokumentų kontrolės metu jiems pateikė suklastotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. Šiam užsieniečiui Vokietijos teismas yra uždraudęs vairuoti, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimo pavyzdys
Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimo pavyzdys / VSAT nuotr.

Antradienio pavakarę VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrino iš Lietuvos į Lenkiją beišvykstantį automobilį SAAB. Transporto priemonę, pažymėtą lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais, vairavo 56 metų Vokietijos pilietis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiams jis, be kitų dokumentų, pateikė ir esą savo vardu išduotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas yra suklastotas. Maža to, kaip išsiaiškino Kalvarijos pasieniečiai, šiam užsieniečiui Vokietijos teismo sprendimu yra uždrausta vairuoti transporto priemones.

Vokietį VSAT pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Be to, vokiečiui dar teks atsakyti ir už tai, kad vairavo neturėdamas tam teisės. Už tai gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas.

SAAB saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius