Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paėmė cigaretes ir automobilį – padovanojo brolį

Vasario 23-ąją Vilniuje gyvenančiam Valentui V. likimas mestelėjo dvi staigmenas: vieną - blogą, kitą – gerą. Blogoji – vyras kuriam laikui, o gal ir visam prarado automobilį, o geroji – surado brolį, apie kurį nebuvo net girdėjęs.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Policijos nuotr.

Minėtos dienos pavakary Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai surengė operaciją dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo. Šiaulių apskrityje, Pakruojo rajone, link Panevėžio vedančiame kelyje, jie sustabdė automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 33 metų Vilniuje gyvenantis Valentas V. Kartu su juo važiavo trejų metukų dukrytė ir jos mama. Iš automobilio bagažinės pareigūnai ištraukė dvi didžiules dėžes, prikimštas cigarečių pakelių su Baltarusijos banderolėmis, o salone rado dar dvi pakuotes tokių pat rūkalų. Iš viso vyras vežė 1000 pakelių kontrabandinių cigarečių, teigiama išplatintame pranešime.

Kadangi Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką, kai neteisėtai gabenamų, prekių vertė yra nuo dešimties iki penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), numato ne tik baudą nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu, bet ir priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimą, tad tokiais atvejai pareigūnai privalo šią transporto priemonę sulaikyti.

Kriminalistai taip ir padarė – automobilį su jo ekipažu ir kontrabandinėmis cigaretėmis pargabeno į Šiaulius. Atlikę visus veiksmus, būtinus administracinei bylai pradėti, pareigūnai šeimą galėjo jau ir paleisti, tik… be automobilio. O kaip be jo pasiekti namus Vilniuje, juo labiau, kad buvo jau tamsus vakaras, lauke šeimininkavo stiprus šaltukas, kuris mažametę mergytę ir nėščią moterį būtų negailestingai privertęs žvarbti? Kriminalistai suprato keblią šeimos padėtį ir juto pareigą ja pasirūpinti bei surasti vietą nakvynei. Situacija buvo nepavydėtina, nes Valentas V. teigė nei giminių, nei pažįstamų Šiauliuose jie neturįs.

Pareigūnai dėl viso pikto žvilgtelėjo į savo disponuojamas duomenų bazes ir pamatė, kad vienas sulaikytojo brolis, Tomas, gyvena Šiauliuose. Valentas dievagojosi, kad jokio brolio, vardu Tomas, jis neturi. Pareigūnams pasirodė keistokas toks elgesys, kai išsiginama savo giminių, tačiau jie vis tiek telefonu susisiekė su šiauliečiu Tomu. Šis, paklaustas apie brolį Valentą, irgi nieko negalėjo pasakyti, tačiau smalsumo vedinas atvažiavo į policijos komisariatą. Čia pareigūnai jiems įrodė jų giminystės ryšį. Taigi Valentas tik 34-uosiuose gyvenimo metuose atrado dar vieną savo brolį, jau šeštąjį. Pasirodo, ne viską kartais vaikai žino apie savo tėvų gyvenimą. Tai buvo geroji staigmena, ištikusi tądien vyrą. 28-nerių Tomas pažadėjo pasirūpinti brolio šeima ir pargabenti ją į Vilnių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius