Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pagalbos šauksmas: nužudyto kauniečio augintinei ieškomi šeimininkai

Trejų metų Tora – itin aktyvi, mėgstanti plaukioti kalytė, tačiau jos istorija – ne iš linksmųjų. Gegužės 21 dieną buvo nužudytas šios keturkojės šeimininkas Ramūnas. Negalią turintis vyras dviejų jaunuolių buvo mušamas tol, kol jo gyvybė užgeso. Be globėjo likusi Tora šiuo metu glaudžiasi gyvūnų prieglaudoje. Jai intensyviai ieškoma naujų šeimininkų.
Nužudyto kauniečio augintinė Tora
Nužudyto kauniečio augintinė Tora / Skaitytojos Rasos nuotr.

Prekių gyvūnams parduotuvėje dirbanti kaunietė Rasa pirmą kartą Torą Kauno Tilžės gatvėje, kurioje ir gyveno nužudytas vyras, pamatė prieš kiek daugiau nei mėnesį. Padėti beglobiams gyvūnams mėgstanti moteris negalėjo likti abejinga šiukšlių konteinerius vertusiai keturkojei.

„Kadangi dirbu mieste, o gyvenu Šilainiuose, dažnai pravažiuoju pro Tilžės gatvę. Vis sustodavau ten prie maisto prekių parduotuvės, norėdama pašerti vieno benamio šunį. Prieš pusantro mėnesio pastebėjau, jog kitas šuo šalimais verčia šiukšlių konteinerį. Matėsi, kad kalytė ką tik atsivedusi šuniukų, yra išsekusi, perkūdusi. Daviau ir jai maisto. Tai buvo Tora.

Kitą kartą pamačiau ją vedžiojamą kažkokio vyro. Sustojau, paklausiau, kodėl ji tokia kūda. Šis atsakė, nežinantis. Tai buvo kalytės šeimininko draugas, sutikęs ją pavedžioti. Vėliau susipažinau ir su pačiu šeimininku Ramūnu, gyvenančiu šalia parduotuvės. Tuo pačiu, kuris sekmadienį buvo nužudytas“, – istoriją ėmė pasakoti Rasa.

Ji ėmė kasdien lankytis Ramūno namuose. Šis sutiko, jog Rasa rūpintųsi jo augintine, nes pats sunkiai vaikščiojo, turėjo neįgalumą. Moteris Torą sterilizavo, nukirmino, paskiepijo, nuolat maitino – investavo savo šeimos pinigus. Taip pat ji padėjo geriems žmonėms išdalinti kalytės atsivestus aštuonis šuniukus.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Namas, kuriame buvo mirtinai sumuštas kaunietis
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Namas, kuriame buvo mirtinai sumuštas kaunietis

„Neseniai Ramūnas užsiminė, jog žada su drauge kraustytis į užsienį, paprašė iki birželio vidurio padėti surasti Torai šeimininkus. Jis ją labai mylėjo, tačiau nesugebėdavo pasirūpinti taip, kaip derėtų. Keletą savaičių kabinau visur skelbimus, ieškojau globėjų, tačiau jie taip ir neatsirado. Kaskart sužinojęs, kad potencialūs nauji šeimininkai apsigalvojo, Ramūnas, kuris buvo protingas, klausydavosi dažnai muzikos, labai nuliūsdavo. Ir staiga ši nelaimė“, – trumpam nutilo Rasa.

Gegužės 21 d. atvykusi į Toros šeimininko namus, moteris sužinojo, kad Ramūnas buvo nužudytas. Kalytė atsidūrė „Nuaro“ gyvūnų prieglaudoje.

„Taigi istorija Toros – ne iš linksmųjų. Tačiau ji – puikus augintinis. Ji pratusi gyventi namuose, ne prie būdos. Yra aktyvi, reikalauja daug dėmesio, labai mėgsta plaukioti. Idealiai tiktų sportuojančiam žmogui. Su vaikais sutaria puikiai“, – kalytę pristatė Rasa.

Skaitytojos Rasos nuotr./Nužudyto kauniečio augintinė Tora
Skaitytojos Rasos nuotr./Nužudyto kauniečio augintinė Tora

Kol ji yra „Nuare“, dvi savaites negalima pasirašyti dovanojimo sutarties, tačiau laikinai globai iš prieglaudos paimti įmanoma. Rasa prašo visų susidomėjusių žmonių, paskambinti jai telefono numeriu 8 675 93207.

„Tora labai laukia naujo šeimininko“, – patikino Rasa.

15min primena, jog sekmadienį paryčiais Tilžės gatvėje, namuose, rastas nužudyto kauniečio kūnas (pranešimo sulaukta 3.53 val.), o nepraėjus nė pusdieniui, Kauno policijos pareigūnai informavo Vilijampolėje sulaikę du jaunus įtariamuosius. Abu jaunuoliai žinomi teisėsaugai – anksčiau teisti, o vienas iš jų – vos sulaukęs pilnametystės. Kitas – dviem metais vyresnis.

1972 m. gimusio vyro lavonas aptiktas su daugybinėmis smurto žymėmis, manoma, jog jis buvo mušamas tol, kol mirė.

Pirminiais duomenimis, nužudytojo namuose buvo girtaujama, kai staiga įsižiebė buitinis konfliktas. Tikėtina, jog išgėrusių jaunuolių pora ėmė reikalauti vyresnio sugėrovo pinigų, tačiau šis nesutiko duoti.

Pirmadienį vienas iš įtariamųjų, gimęs 1999 m., buvo suimtas trims mėnesiams. Dėl kardomosios priemonės paskyrimo antrajam į teismą žadama kreiptis antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius