-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagaliau teisme pasirodęs R.Jakštys pripažino savo kaltę dėl paauglių tvirkinimo

Kauno apylinkės teisme nagrinėjama trijų berniukų tvirkinimo byla gegužės 10 dieną pagaliau pajudėjo iš mirties taško – kaltinamasis Remigijus Jakštys pasirodė teismo posėdžių salėje. 15min duomenimis, jis pripažįsta savo kaltę.
Remigijaus Jakščio teismas
Remigijaus Jakščio teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Byloje R.Jakštys yra kaltinamas aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu bei šešiomis veikomis, susijusiomis su vaikų tvirkinimu bei lytinės aistros tenkinimu pažeidžiant nepilnamečių asmenų seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Kaip skelbia Kauno apylinkės teismas, gegužės 10 dieną įvykusio teisiamojo posėdžio metu buvo pagarsintas kaltinamasis aktas, pradėtas įrodymų tyrimas ir apklaustas kaltinamasis.

Nuspręsta bylą nagrinėti sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, tęsiant nagrinėjimą gegužės 24 dienos posėdyje.

Sutrumpintas įrodymų tyrimas įmanomas tik tuomet, kai kaltinamasis pripažįsta kaltę ir tam neprieštarauja.

15min šaltinių duomenimis, R.Jakštys sutinka su jam mestais kaltinimais, prisipažįsta atlikęs nusikalstamas veikas.

Ši byla yra nagrinėjama už uždarų durų. Prieš tai suplanuotuose keliuose teismo posėdžiuose kaltinamasis nepasirodė.

Kartą jau nuteistas

Kaip žinoma, R.Jakštys pernai buvo nuteistas už keturių nepilnamečių berniukų seksualinį tvirkinimą. Šiuo metu teisme yra nagrinėjama dar viena panašaus pobūdžio byla dėl trijų asmenų tvirkinimo.

Kadangi jis nepaisė nurodymo nesiartinti prie nepilnamečių (neseniai jo nuomojamame bute, po daugybės kaimynų pranešimų, nišoje pasislėpęs ar paslėptas buvo rastas paauglys), jam buvo sugriežtinta ne tik ankstesniu teismo nuosprendžiu skirta bausmė, bet ir šiuo metu galiojanti kardomoji priemonė: laisvės apribojimas pakeisti į 90 parų areštą, nuspręsta supančioti kaltinamąjį ir apykoje (balandžio 21 dieną numatyta intensyvi priežiūra 2 mėnesių laikotarpiui).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Remigijaus Jakščio teismas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Remigijaus Jakščio teismas

R.Jakštys įpareigotas nebendrauti, neieškoti ryšių su nepilnamečiais asmenimis ir nesilankyti vietose, kuriose lankosi nepilnamečiai, būti savo gyvenamosios vietos adresu visą laiką, išskyrus vieną valandą per parą, kai jam leidžiama išvykti iš namų Kauno miesto ribose (apsipirkti).

Dėl įvykio, kai R.Jakščio namų nišoje buvo rastas paauglys, taip pat pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas (dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo). Taigi tai jau trečioji panašaus pobūdžio byla šio jauno mokinių mentoriaus atžvilgiu.

Beje, svarstyme dėl kardomosios priemonės griežtinimo teisme anksčiau R.Jakštys pasirodė sugipsuota ranka, skųsdamasis, kad, žiniasklaidai išviešinus istoriją, patyrė smurtą ir net sulaukė mirtinų antipedofilinio pobūdžio grasinimų.

Dirbo su moksleiviais

Vyras išgarsėjo dėl įvairios veiklos ir nuolatinio darbo su mokiniais, netgi įkūrė jiems skirtą karjeros akademiją VšĮ „Mokinio karjera“. Įstaiga skelbėsi įgyvendinanti programas moksleiviams, kurių metu šie galėjo neatlygintinai praktikuotis ir susipažinti su skirtingomis darbo sritimis.

R.Jakštys praktikantus veždavosi į kelionės, apgyvendindavo juos savo bute Kaune. Besipraktikuojančių nepilnamečių tėvams buvo brėžiama savarankiško gyvenimo mokyklos iliuzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius